Musorujsag
Élő Eredmények
×

Massa: Hamilton a legjobbak között van, mint Senna és Schumacher!

Massa: Hamilton a legjobbak között van, mint Senna és Schumacher!

Sky Sports
A Williams veteránja, Felipe Massa úgy véli, Lewis Hamilton a Forma–1 történelmének legnagyobb versenyzői közé tartozik. A brazil pilóta szerint a szurkolók a múlt nagyjait sokszor rózsaszín szemüvegen keresztül vizsgálják, pedig napjainak sportolói is megérdemelnék a tiszteletet.

Hamilton a hétvégi Mexikói Nagydíjon megszerezheti pályafutása negyedik világbajnoki címét, és lehet hazája (Nagy-Britannia) legsikeresebb F1-es versenyzője. Ami a rekordokat illeti, az összetett eredménylistákon is egyre jobb helyeket foglal el, rajtelsőségek tekintetében ugyanis már átvette a vezetést Michael Schumachertől, a futamgyőzelmek örökranglistáján pedig stabil másodikká vált.

A korábbi bajnoki rivális, Felipe Massa (az akkor még a Ferrarinál versenyző brazil 2008-ban mindössze egy ponttal csúszott le a végső győzelemről, miközben Hamilton először ért fel a csúcsra) szerint ezek az eredmények jól bizonyítják, hogy Hamilton az F1 történetének legjobbjai közé tartozik, vagyis nyugodtan egy lapon lehet említeni a két legelismertebb versenyzővel, Michael Schumacher és Ayrton Sennával.

Lewis Hamilton, Felipe Massa (Fotó: Batchelor / XPB Images) Lewis Hamilton, Felipe Massa (Fotó: Batchelor / XPB Images)

„Teljesen egyértelmű, hogy Lewis a Forma–1 történetének egyik legjobb versenyzője” – nyilatkozta a Williams pilótája a Sky Sportsnak az Amerikai Nagydíj helyszínén, ahol a bajnoki címért küzdő Hamilton újabb fontos győzelemmel gazdagodott. „Nem igazán lehet más szintre helyezni, mint Schumachert és Sennát. Ő is ott van” – tette hozzá elismerően.

Massa szerint a brit jelenleg azért kap kevesebb elismerést, mert a szurkolók sok esetben felmagasztalják a múltat, és a múlt sportolóit (nemcsak az F1-es versenyzőket), noha a ma legjobbjai is ugyanúgy megérdemelnék a közönség tiszteletét. „Akárhányszor versenyautóban látod, Lewis mindig meggyőző. Minden kategóriában lenyűgözte az embereket. Ugyanez volt a helyzet Sennával, és Schumacherrel is” – kezdte.

„A baj az, hogy az emberek szeretnek visszatekinteni a múltba, és szeretik azt mondani, hogy régen minden jobb volt. Ami nem igaz. A fociban láthatjuk Cristiano Ronaldót, Messit és néhány más játékost; talán nemsokára Neymar is azon a szinten lesz. Semmivel sem rosszabbak, ha Maradonához, vagy Peléhez hasonlítjuk őket. Az F1-ben is ez a helyzet” – zárta gondolatát.

Felipe Massa (Fotó: XPB) Felipe Massa (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton és Michael Schumacher 2010-ben Szuzukában (Fotó: XPB)

További tartalmak