Musorujsag
Élő Eredmények

Látványos gólokkal ütötte ki a Balmazt a Honvéd

Látványos gólokkal ütötte ki a Balmazt a Honvéd

m4sport.hu/MTI
Magabiztos győzelmet aratott a Budapest Honvéd a Balmazújváros vendégeként az OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Tíz forduló után először nem kaptak gólt a kispestiek, akiket ezúttal betegsége miatt nem Erik van der Meer vezetőedző irányított, hanem segítője, Mark de Vries.

A találkozó első fél órájában kiegyenlített játék folyt a pályán, mindkét oldalon adódtak lehetőségek. Előbb a kispesti Filip Holender forgácsolta szét a kapufát, majd a másik oldalon Arabuli fejese is a lécet érintve hagyta el a játékteret. A 34. percben aztán jött Gazdag Dániel, aki óriási bombát ragasztott a jobb felsőbe, vélhetően a forduló gólját szerezte a 21 éves játékos.

A második félidő elején a Honvéd tovább növelte előnyét, Lanzafame büntetőből volt eredményes.

Ezt követően hitehagyottá vált a hajdúsági gárda, így a kispestiek sokat birtokolták a labdát és veszélyesen futballoztak, ennek eredményeként a gólkirály Eppel végérvényesen eldöntötte a három pont sorsát: a válogatott játékos szépen vett mellre egy labdát, majd az öt és felesről egy pattantás után a kapu bal oldalába vágta azt.

A hátralévő időben a Honvéd visszahúzódott, csak az eredmény tartására törekedett, de a Balmazújvárosnak a szépítő gól sem jött össze. Ehhez Vajda szabadrúgásakor járt a legközelebb, amikor a labda a keresztlécen csattant.

Edzői értékelések:

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Balmaz Kamilla Gyógyfürdő-Budapest Honvéd 0-3 (0-1)
Balmazújváros, 1500 néző, v.: Vad II.
gólszerzők: Gazdag (35.), Lanzafame (49., 11-esből), Eppel (71.)
sárga lap: Pogacsics (48.), illetve Lanzafame (22.), Gazdag (29.)

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő:
Pogacsics – Habovda, Rus, Póti, Uzoma – Zsiga (Rácz, 69.), Sigér (Batarelo, 69.), Haris, Maiszuradze (Vólent, 55.), Vajda – Arabuli
Budapest Honvéd:
Gróf – Latifu (Villám, 89.), Lovric, Baráth, Holender – Gazdag (Laczkó, 78.), Kamber, Pölöskei – Lanzafame, Eppel, Banó-Szabó (Herjeczki, 86.)

További tartalmak