Musorujsag
Élő Eredmények

Majdnem három pontot ért az újpesti feltámadás

Majdnem három pontot ért az újpesti feltámadás

MTI
A csaknem egy órán át emberhátrányban játszó Videoton egy pontot hozott el az Újpest otthonából az OTP Bank Liga 14. fordulójának szombati játéknapján.

A találkozót a listavezető Videoton várta jobb formában, a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén hét pontot gyűjtött, míg a szombatnak a kilencedik helyről nekivágó fővárosiak ugyanebben az időszakban nyeretlenek maradtak.

Még fél perc sem telt el a meccsből, de már vezetett a vendégcsapat: Henty a védők között kilépve előbb a kapufára lőtt, majd az elé pattanó labdát már biztos lábbal vágta a hazai kapuba. Újabb négy perccel később duplájára nőtt az előny, miután a hazai kapus által kiöklözött labdára Hadzic érkezett, és nem hibázott. Az ömlő esőben az első negyedóra után elszürkült a játék is, a Videoton visszább vett az iramból, az Újpest pedig eleve lendület nélküli, kedvetlen futballal nyitotta a mérkőzést. Egy vendégkapufa és több kimaradt fehérvári helyzet után váratlan fordulatot vett a mérkőzés: könyöklésért kiállították a második Videoton-gól szerzőjét, Hadzicot, így a vendégek megcsappant létszámban várhatták a meccsből még hátralevő szűk egy órát.

Az Újpest ugyanakkor érdemben nem nehezítette meg a tízfős csapat dolgát, egészen az 50. percig, amikor is váratlanul szépített a hazai gárda: a 16-oson elé pattanó labdát Pauljevic zúdította védhetetlenül a kapu jobb oldalába. Majd jött az egyenlítés is: a csereként beállt Tischler a kapuba juttatta a labdát a 71. percben. A 90. percben a túl indulatosan reklamáló Suljicot is leküldte a pályáról a játékvezető, az idegessé vált hangulatban, a nézőtéri bekiabálások miatt átmenetileg meg is álló meccsen bármelyik csapat megszerezhette volna a győzelmet, de újabb gól már nem esett, igaz, ehhez az is kellett, hogy Tischler a 91. percben büntetőt hibázzon…

OTP Bank Liga, 14. forduló:
Újpest FC-Videoton FC 2-2 (0-2)
Szusza Ferenc Stadion, 1593 néző, v.: Solymosi
gólszerző: Pauljevic (50.), Tischler (71.), illetve Henty (1.), Hadzic (5.)
sárga: Zsótér (44.), Pávkovics (63.), Sankovic (81.), illetve Scepovic (56.), Stopira (59.), Pátkai (62.)
piros: Hadzic (37.), Suljic (90.)

Újpest:
Pajovic – Balázs (Mohl, 87.), Litauszki, Pávkovics, Pauljevic – Windecker, Sankovic (Selmani, 87.)- Simon (Tischler, a szünetben), Nagy, Zsótér – Novothny

Videoton: 
Kovácsik – Fiola, Juhász (Nego, a szünetben), Vinícius, Stopira – Varga, Suljic, Pátkai, Hadzic – Scepovic (Szolnoki, 57.), Henty (Tóth B., 94.)

További tartalmak