Musorujsag
Élő Eredmények

Szucsánszki Zita: Tavasszal egy másik ETO-val fogunk találkozni

Szucsánszki Zita: Tavasszal egy másik ETO-val fogunk találkozni

M4 Sport
A Fradi bravúros győzelmet aratott a Győr ellen a keddi, hétközi rangadón. Szucsánszki Zita, a csapat visszatérő irányítója szerint a legfontosabb, hogy a soron következő BL-meccseken és az Érd ellen is jó teljesítményt nyújtson a csapat, mert akkor értékelődik fel igazából ez a győzelem, ha az Érdet meg tudják verni novemberben.

A két magyar nagyágyú női kézilabdacsapat, a Ferencváros és a Győr kedden először találkozott egymással a 2017/18-as női bajnokságban. Izgalmas, fordulatos összecsapáson a fővárosi zöld-fehérek három év után újra legyőzték nagy riválisukat.

Győzelmével nagy lépést tett a bajnoki cím felé a Fradi, ugyanis a női bajnokságban nincs rájátszás, a győztes a legtöbb pontot gyűjtő csapat lesz. Elek Gábor a meccs után azt nyilatkozta, hogy nem ezen fog múlni a bajnoki cím, azonban így is komoly fegyvertény, hogy a BL-címvédőt pipálta le a csapat.

„Igaza van Gábornak, ha nyolccal nyertünk volna, talán lehetne beszélni a bajnoki címről” – vélekedett Szucsánszki Zita a ferencvárosiak csapatkapitánya. A zöld-fehérek 30 éves játékosa szerint a legfontosabb feladat számukra, hogy a tavalyi fiaskót nem megismételve legyőzzék az Érd együttesét a két hét múlva következő meccsen. „Mindenféleképpen nyerni szeretnénk, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Az Érd is megerősödött, nálunk ráadásul még vannak sérültek, én sem vagyok még százszázalékos” – utalt vállsérülésére az irányító, aki saját bevallása szerint még messze nem érte utol magát, védekezésben már tudja segíteni a csapatot, de támadásban még nem igazán tud hozzátenni.

A győri csapatban sok a sérült, ráadásul fontos játékosokat kell nélkülöznie Ambros Martín vezetőedzőnek. Szucsánszki is elmondta, tavasszal egy teljesen más ETO-val találkoznak majd, ha visszatérnek a sérültek. „Győrben nem sok csapat szokott nyerni, de egyelőre ezzel még nem foglalkozunk, a BL és az Érd elleni meccs van középpontban.”

A hétközi rangadón több fiatal, ferencvárosi nevelésű játékos nyújtott remek teljesítményt, ami biztató lehet nemcsak a csapat, hanem a magyar kézilabdázás számára is. „Büszke vagyok rájuk, mert mind a három játékos méltó arra, hogy a Fradiban játsszon és arra is, hogy ilyen mérkőzéseken lehetőséget kapjon.”

A találkozó második félidejét ihletett formában kezdte a Ferencváros, ellentétben az elsővel, mikor is a Győr négyet rámolt be zsinórban a hazai csapatnak. Elek Gábor csapatára jellemző a rossz, álmos mérkőzéskezdet, melyet próbálnak minél előbb javítani. „Próbálunk ezen változtatni. A baj az, hogy a melegítés végén, mikor már pörögnünk kellene, túl lazák vagyunk, de ezt majd pikk-pakk kiküszöböljük.”

Fontos mérkőzések sora előtt áll a Fradi, hétvégén a Thüringer ellen játszanak Szucsánszkiék, novemberben a Vardar, majd az Érd vár a csapatra. Ezek után a válogatott játékosok számára a decemberi világbajnokság következik. Szucsánszki tavasszal lemondta a válogatottságot, azonban azzal, hogy mégis szerepel a 2017/2018-as szezonban, annak is van esélye, hogy újra visszakerüljön a nemzeti csapatba. „Beszéltünk erről Kim Rasmussennel, de nem látom értelmét annak, hogy megint végigtapsoljak egy világversenyt” – vallotta be a kézilabdázó, aki szerint egyelőre jobb, ha egy fiatal, százszázalékos játékos kap helyette lehetőséget.

A Fradi ikonja úgy érzi, mentálisan teljesen renden van a csapat, összeállt a védekezésük, a lényeg, hogy ezt a szezon során minél inkább meg tudják tartani. Azon lesznek, hogy a hullámvölgyek elkerüljék a csapatot, habár úgy gondolja, „ezek benne vannak”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Parádéztak a kapusok a Fradi-Győr szuperrangadón
Igazi csemege volt – nemcsak a magyar, hanem a világ kézilabdarajongói számára is – a keddi Fradi-Győr rangadó, melyen a fővárosi zöld-fehérek két év után újra legyőzték kisalföldi riválisukat. Mindkét csapat hálóőreinek hatalmas szerepe volt az eredmény alakulásában, fantasztikus védéseket mutattak be hatvan perc alatt.
Kézilabda