Musorujsag
Élő Eredmények

A magyar válogatott soha nem látott vereséget szenvedett Luxemburgban

A magyar válogatott soha nem látott vereséget szenvedett Luxemburgban

M4 Sport
A Szélesi Zoltán irányította magyar labdarúgó-válogatott csütörtöki felkészülési mérkőzésén 2–1-re kikapott Luxemburgtól.

A magyar csapat története során először nem tudta legyőzni mostani riválisát, a korábbi tíz találkozót egyaránt megnyerte. Júniusban Andorrában ugyanígy járt a nemzeti együttes.

A magyarok kezdtek jobban és kezdeményezőbben, de a beadások rendre pontatlanok voltak, vagy a kulcspasszokat lefülelték a hazai védők. Néhány perc múlva viszont alábbhagyott a lendület és a közönség mezőnyjátékot láthatott, amelyet váratlan, de annál szebb luxemburgi gólt zárt le, így az újonc Kovácsikot hamar felavatta a rivális. Hátrányban rögtön nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a magyar csapat, amely három perccel később a válogatottba több mint egy év után visszatért Nikolics fejesével egyenlített.

A folytatás nem a magyarok elképzelései szerint alakult, ugyanis Lovrencsics teljesen felesleges fegyelmezetlensége miatt megkapta második sárga lapját, azaz kiállította a bíró. Ezt követően emberelőnyben a hazai csapat fölényben futballozott, többször is megszerezhette volna a vezetést, de játékosai háromszor is célt tévesztettek nagy helyzetben. A játékrész derekától meddővé vált a luxemburgiak fölénye, de az álmosító meccs hajrájában nem maradt el a csattanó, ugyanis egy szöglet után a hazaiak csukafejesből megszerezték a győztes találatot.

A magyarok idei utolsó mérkőzésükön jövő hét kedden 20:15-től a világbajnoki résztvevő Costa Ricát fogadják a Groupama Arénában.

I. félidő:
15. perc: Rodrigues adott középre Joachimnak, aki egy gyönyörű csellel átverte Korhutot, majd hat méterről a bal sarokba lőtt (1-0).
18. perc: Dzsudzsák jobb oldali szögletét követően Kádár csúsztatta meg a labdát, amelyet végül Nikolics bólintott közelről a kapuba (1-1).

II. félidő:
53. perc: Lovrencsics teljesen feleslegesen lerántotta ellenfelét a félpályán, amiért megkapta második sárga és az ezzel járó piros lapját.
85. perc: A hazaiak jobb oldali szöglete után Marvin Martins előrevetődve négy méterről fejelte a labdát a magyar kapu közepébe (2-1).

Felkészülési mérkőzés:

Luxemburg-Magyarország 2–1

Gólszerzők: Joachim 16′, Martins 85′ illetve Nikolics 18′

Piros lap: Lovrencsics Gergő 53′

Sárga lap: Turpel (40.), Da Mota (69.), Malget (75.), M. Martins (86.), illetve Lovrencsics (20., 53.), Sallai (76.)

Luxemburg: Anthony Moris – Christopher Martins (Dwayn Holter, 92.), Kevin Malget, Marvin Martins, Mathias Janisch (Dirk Carlson, 62.) – Mario Mutsch (Danel Sinani, 63.), Chris Philipps, Olivier Thill (Vincent Thill, a szünetben), Gerson Rodrigues (Daniel Da Mota, a szünetben) – Aurelien Joachim (Aldin Skenderovic, 88.), David Turpel

Magyarország: Kovácsik Ádám – Lovrencsics Gergő (Bese Barnabás, 56.), Korcsmár Zsolt, Kádár Tamás, Korhut Mihály – Nagy Ádám (Balogh Balázs, 83.), Pátkai Máté, Dzsudzsák Balázs (Stiber Zoltán, 84.) – Ugrai Roland, Nikolics Nemanja (Priskin Tamás, 74.), Németh Krisztián (Sallai Roland, 63.)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek