Musorujsag
Élő Eredmények

Még a játékvezetők is büszkék, hogy neki vezethetnek

Még a játékvezetők is büszkék, hogy neki vezethetnek

M4 Sport/m4sport.hu
A Sopron Európa-bajnok kosárlabdázója nem foglalkozik az egyéni teljesítményével, ha a meccs végén gratulálnia kell az ellenfélnek.

Sasa Zagorac a nyáron szerződött Sopronba, de amikor aláírta a szerződését, még álmában sem gondolta, hogy Európa-bajnokként kezdi az idei szezont. A kiváló kosárlabdázó elmondta, a Szolnok ellni találkozó előtt még a játékvezetők is odamentek hozzá és azt mondták, nagyon büszkék, hogy neki, egy Európa-bajnok játékosnak vezethetnek meccset. A szlovén játékos elárulta, nagyon megérintette az a gesztus.

„Nagyon szeretek itt lenni, Sopron egy egészen csodálatos város. A testvérem korábban játszott Magyarországon, így tudtam, mi vár rám. De ennél is fontosabb, hogy közel legyek az otthonomhoz, ami innen csak három órányira van autóval, így gyakrabban láthatom a családomat” – mondta a játékos, aki az Eb-fináléban egy percet kapott.

A soproniaknak nehezen indult a szezon, de Zagorac így is szinte minden meccsen csapata legjobbja volt. Ennek ellenére önkritikusan fogalmazta meg csapata szereplését. „Szomorúak vagyunk, mert egy jó csapatunk van, tehetséges edzővel, akinek élete a kosárlabda. El kell hinnünk, hogy jobbak vagyunk az eddigi eredményeinknél.”

Saját teljesítményéről elmondta, ha egy csapat nem nyer, akkor nincsenek jó teljesítmények, nincsenek jó mérkőzések. Nem érdekli, hány pontot szerez, ha utána az ellenfélnek kell gratulálnia. Saját példájával szokta motiválni a fiatal játékosokat, hiszen a 2013-as Eb idején sérüléssel bajlódott, a következő kontinensvetélkedőn pedig már a csapat tagja volt, mindezt kemény munkával érte el. „Hinned kell magadban és bármi megtörténhet” – fogalmazta meg életfilozófiáját.

Az Eb-ről úgy véli, nagyon gyorsan zajlik, hiszen a litvánok hiába alkotnak remek csapatot, volt egy rossz pillanatuk és már ki is estek. Az Eb előtt két súlyos vereséget is elszenvedtek, de a második után elmentek bulizni, és saját bevallása szerint ez volt a fordulópont, hiszen alaposan összekovácsolódtak. „Ez a torna bebizonyította, hogy jó csapategységgel mire lehetünk képesek” – mondta.

A Kosárlabda Magazinban elhangzott teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva nézheti meg.

Borítókép: Sasa Zagorac (Fotó: sakc.hu/Wolfinger Béla)

További tartalmak