Musorujsag
Élő Eredmények
Percről percre
Nyertek a férfi pólósok, kikaptak a női kézisek, történelmi eredmény kerékpárban – olimpiai hírfolyam
m4sport.hu/MTI
2021. 07. 27.
július 27.
04
óra
40
perc
Bragmayer Zsanett szereti az extrém körülményeket, de szerencséje is volt
2021. 07. 27. 04:40
A női triatlonosoknál 12. helyen végzett Bragmayer Zsanett azzal a céllal érkezett Tokióba, hogy megdöntse Edöcsény Nóra magyar olimpiai rekordját (Sydney, 19. helyezés), illetve azon belül inkább a legjobb tizenöt közé kerüljön. A plusz helyezést már ajándéknak tekinti.

Hozzátette: az év elején inkább a váltós szerepléstől várt jobb eredményt, de miután jól sikerült az edzőtábora, és a tavaszi versenyszezonban is jó ment, inkább az egyénire tevődött esetében a hangsúly.

„Engem nem zavart meg az eső, és az, hogy csúszik a rajt, mert a többséggel ellentétben szeretek extrém körülmények között versenyezni. Bringán jól kanyarodok, jók a gumijaim, csak arra kell figyeljek inkább, hogy ne kerüljek bukásba. Mondjuk mázlim azért volt, mert közvetlenül előttem és mögöttem is estek, de én kimaradtam ezekből” – mondta. Hozzátette: amikor elállt az eső, megjött a meleg és a pára, így futáson igyekezett folyamatosan frissíteni a lábait és a tarkóját.

„Nem tudtam, hogy hányadik helyen indultam el futni, de túl nagy jelentőséget nem is tulajdonítottam neki. Volt, hogy kicsit hátrébb csúsztam, de közben tudtam előzni is. Inkább arra figyeltem, hogy a saját iramomat tudjam tartani. Sokáig nem is volt ezzel gondom, az utolsó körben viszont már voltak bajok. Jöttek mögöttem, de már meg akartam tartani a helyemet, ami aztán úgy is összejött, hogy leesett a cukrom, kicsit szédültem, és az egésznek a vége már nincs is meg teljesen” – nyilatkozta.

Bragmayer a vegyes váltóról elmondta: ő lesz a magyarok első embere, és akár egyszámjegyű helyezést is el tud képzelni.