Musorujsag
Élő Eredmények
m4sport.hu
2021.08.03.
augusztus 03.
06
óra
13
perc
Kopasz Bálint: Nem néztem sehova, csak mentem előre
2021. 08. 03. 06:13
A K-1 1000 méteren olimpiai bajnok Kopasz Bálint szokásával ellentétben nem figyelte a többi hajót a verseny közben, a hátszélnek pedig nagyon örült. Varga Ádám tökéletesen elégedett az ezüstéremnek, elmondása szerint már a bronzot is aláírta volna előre.

„Nagyon erős rajttal indultam, nem is figyeltem a többieket, általában ennél jobban szoktam leskelődni. Csak a saját pályámat figyeltem és nagyon örültem a hátszélnek. Tudtam, hogy az olimpiára időzítjük a csúcsformát, nagyon bíztam benne, hogy édesanyám pontosan és tökéletesen tudja, hogy mire készülünk. Most kellett kihozni a csúcsformát és megeveztem a világ eddigi legjobb idejét 1000 méteren. Megtérült az a tizenöt év, amit beleraktam ebbe, ez a lehető legnagyobb boldogság számomra és édesanyám számára is, aki kilenc éves korom óta edz velem és rengeteget beletett ebbe, hogy idáig eljussak” – nyilatkozta az M4 Sportnak Kopasz Bálint.

„Nem igazán nekem volt erőm, inkább a többieknek fogyott el nagyon – utalt a hajrára Varga Ádám. – Az volt bennem, hogy csak csukjam be a szemem a végén és amennyit csak lehet, hajtsak ki. Az adott erőt, hogy mindig egy picit rúgjam előre a hajót és sikerüljön a németet megelőzni.”


×