Musorujsag
Élő Eredmények
 

Lőw Zsolt elmondta, milyen taktikával győzték le a Real Madridot

Lőw Zsolt elmondta, milyen taktikával győzték le a Real Madridot

m4sport.hu
Lőw Zsoltot büszkeséggel tölti el, hogy kivehette részét a Real Madrid legyőzéséből. A Paris Saint-Germain másodedzője az M4 Sporthíradójában elárulta, milyen taktikával készültek a királyi gárda elleni BL-nyitányra, de Neymarról és a csapatra, valamint a rá nehezedő nyomásról is beszélt.

Tizenhárom év után kapott ki a Bajnokok Ligája nyitófordulójában a Real, amely szerdán háromgólos vereséget szenvedett a PSG vendégeként. A párizsiak másodedzője, Lőw Zsolt szerint a győzelem annak köszönhető, hogy a szakmai stábnak sikerült megtalálnia azt a játékrendszert és taktikát, amivel semlegesíteni tudták a madridiak erősségeit, és amondó, a középpályán nyerték meg a BL-nyitány egyik legnagyobb rangadóját.

„A Real nem nagyon szereti, ha az ellenfélnél van a labda, és nem az az erőssége, hogy labdát tudnak szerezni és jó lenne a védekező munkájuk. Mivel úgy gondoltuk, hogy a középpályán Casemiro az egyetlen olyan játékos, akinek az erőssége a labdaszerzés, mellette pedig Kroos, James, Hazard, Bale és Benzema játszott – akik inkább a labdával való játékban tűnnek ki és a támadásépítésben –, ezért próbáltuk minél többet birtokolni a labdát, és járatni, hogy fárasszuk ezeket a játékosokat, hogy minél hamarabb elmenjen a kedvük a focitól. Azt gondolom, hogy ez sikerült” – osztotta meg a PSG taktikáját Thomas Tuchel segítője, aki kiemelte, labdabirtoklásukból ráadásul jól tudtak ritmust váltani, és eredményesen játszottak, ennek köszönhető a háromgólos győzelem.

A párizsiak másodedzője hozzátette, az is kulcs volt, hogy Marquinhos, Verratti és Gueye személyében olyan középpályás sort tudtak kiállítani, ami „borzasztó labdabiztos sor volt, és védekezésben is olyan jól szűrt, hogy a Real csak nagyon ritkán tudott eljutni a kapuig”.

Lőw megjegyezte, nagyon jót tett a csapatnak, hogy az átigazolási szezon lezárultával pont került Neymar átigazolási „mizériájára”, és most már csak a szakmára tudnak koncentrálni. „Nem tett jót a mindennapokban a csapat hangulatának. Igazából tervezni sem tudtunk, hiszen az ő távozása teljesen megváltoztathatta volna a dolgokat. Hogy mást ne mondjak, ha elment volna, gondoskodni kellett volna a megfelelő pótlásról.”

„Nyilvánvalóan velejárója ennek a szakmának, de nem könnyű – reagált, mikor a csapattal szembeni elvárásokról és a nyomásról kérdezték. – Nagy szükség van a családra, hiszen a család teremti meg az egyensúlyt az ember életében. Édesapámra, édesanyámra és bátyámra is minden pillanatban, minden körülmények között számíthatok, és hát persze a feleségem és a két kislányom azok, akik a kikapcsolódást jelentik, és boldogságot csempésznek a napjaimba.”

Hozzátette, próbál pozitívan hozzáállni a rá nehezedő nyomáshoz, és amondó, „azért az, hogy egy magyar ember, aki Újpestről indult, idáig jutott, hogy egy BL-meccsen, egy PSG–Realon a kispadon ülhet, és aktív részese lehet egy ilyen sikernek, sőt talán hozzá is tudott ahhoz tenni, hatalmas büszkeséggel tölt el” – fogalmazott.

További tartalmak