Nevet kapott a budapesti vb kabalafigurája

A közönség a Pongi nevet adta a Hungexpón április 21. és 28. között sorra kerül egyéni asztalitenisz-világbajnokság kabalafigurájának.

A torna hétfői hírleve emlékeztet arra, hogy a szervezőbizottság célja egy olyan szerethető karakter kiválasztása volt, melynél visszaköszön a magyar kultúra világa és magáénak tudhatja az asztaliteniszhez szükséges képességeket, így esett a választás a vörös rókára.

Pongi, a 2019-es asztalitenisz-vb kabalafigurája (Forrás: wttc2019.hu) Pongi, a 2019-es asztalitenisz-vb kabalafigurája (Forrás: wttc2019.hu)Az elnevezéséhez egy többlépcsős folyamat vezetett. Elsőként a Magyar Asztalitenisz Szövetség közösségi oldalain lehetett javaslatokat tenni, majd a több száz ötlet közül egy szakmai zsűri választotta ki a három legjobbat, végül a "döntősökre" ismét a közönség szavazhatott. Közel ezer voks érkezett, s ezek közül a legtöbb a Pongi névre.

Pongi, a 2019-es asztalitenisz-vb kabalafigurája (Forrás: wttc2019.hu) Pongi, a 2019-es asztalitenisz-vb kabalafigurája (Forrás: wttc2019.hu)Megvan a vb szlogenje is, amelyhez az angol nyelvet beszélők egyik kedvenc szójátéka adta az ihletet: „Hung(a)ry for success”. A jelmondat zárójel nélküli jelentése „Sikerre éhes”, zárójellel pedig az, hogy „Magyarország a sikerért”.