Vereséggel kezdtek a férfiak az asztalitenisz csapat Eb-n

Hiába a bravúrok, az esélyesebb románok jobbnak bizonyultak.

Majoros Bence bravúrja ellenére első mérkőzésén vereséget szenvedett a románoktól a magyar férfi válogatott az asztaliteniszezők csapat Európa-bajnokságán, Nantes-ban. Aranyosi Péter szövetségi kapitány együttese a keddi nyitónapon Majoros, Lakatos Tamás, Szudi Ádám összeállításban lépett asztalhoz, s a párharc első meccsén a világranglistán 173. Lakatos simán kikapott a nemzetközi szövetség rangsorában 71. Cristian Pleteától.

A folytatásban aztán borult a papírforma, a magyarok legjobbja, Majoros (89.) ugyanis fordulatos csata után legyőzte a románok éljátékosát, a tavaly Eb-második Ovidiu Ionescut (52.). Bár utóbbi Majoros 2-0-s vezetése után még egyenlíteni tudott, a döntő szett ismét magyar sikert hozott.

Szudi (125.) és Rares Sipos (170.) összecsapása is nagy küzdelemben dőlt el, azzal a különbséggel, hogy ennek végén a románok örülhettek, akik így egy győzelemre kerültek a végső sikertől. Majoros második mérkőzésén aztán nem bírt Pleteával, így 3-1-es román győzelem lett a vége.

A csoport harmadik tagja a második helyen kiemelt Svédország, a skandinávokkal szerdán csapnak össze a magyarok. Mindkét nemnél 24 együttes vesz részt a franciaországi kontinensviadalon, a nyolc-nyolc csoportból csak a csoportelsők jutnak tovább, a többiek számára befejeződik a torna.

A magyar női csapat szerdán kezdi meg szereplését, első ellenfele a belga együttes lesz. A torna első három napján zajlik a csoportkör, pénteken rendezik a negyeddöntőket, szombaton az elődöntőket, a finálékra pedig vasárnap kerül sor.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
férfiak:
B csoport:

Románia-Magyarország 3-1

Cristian Pletea-Lakatos Tamás 3-0 (9, 7, 9)

Ovidiu Ionescu-Majoros Bence 2-3 (-10, -9, 5, 7, -9)

Rares Sipos-Szudi Ádám 3-2 (6, -10, -4, 7, 7)

Pletea-Majoros 3-1 (8, -11, 9, 5)

nők:
C csoport:


Belgium-Fehéroroszország 3-1