Musorujsag
Élő Eredmények

A női asztaliteniszezők maguk sem hiszik el, mekkora csodát tettek

m4sport.hu
A csapat és a kapitánya is csodáról beszél, hiszen az olimpiai kvalifikációs versenyén a jóval esélyesebb a portugálok legyőzése Tokiói szereplést ér.
Bátorfi Zoltán, a női együttes szövetségi kapitánya. Fotó: olimpia.hu

A magyar női válogatott 3-1-re legyőzte csütörtökön a házigazda portugálokat az asztaliteniszezők csapat olimpiai kvalifikációs versenyén, Gondomarban, ezzel kvótát szerzett a nyári, tokiói játékokra. Ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az olimpiára.

A hetedik helyen kiemelt válogatott – Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállításban – szerdán 3-0-ra nyert a horvátok ellen, majd a kvótáról döntő csütörtöki csoportdöntőben szenzációs játékkal verte a 13.-ként rangsorolt hazaiakat, akiknél csak honosított kínai játékosok szerepeltek.

Őszinte leszek, még párszor el kell hogy mondják nekem, hogy ez megtörtént, és két ilyen játékost le tudtam győzni. Hogy ezzel kvótát szereztünk csapatban és egyéniben is, ez számomra hihetetlen” – mondta a portugálok elleni összecsapáson két egyest is megnyerő Madarász Dóra, aki az első meccsen 0-1-ről fordított és verte a legjobb portugált.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

Főleg a második meccs volt még a számára is meglepetés, hiszen ellenfelét egyáltalán nem ismerte, így kellett egy kis idő, hogy felmérje, miként fogadja a szerváját. Elárulta, hatalmas löketet adott neki, hogy második meccse előtt a páros győzni tudott. Utána mert csak eljátszani a gondolattal, hogy meglehet a kvóta. Főleg annak fényében, hogy az egyik legrosszabb sorsolásuk volt.

Csodát tettek a lányok, hogy az egyik legnehezebb ellenfél ellen, a három kínaival felálló Portugáliával szemben harcolták ki a részvételt” – mondta Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány, aki kiemelte, a mostani sikerben nagy szerepe volt Póta Georginának, aki ha nincs, akkor nincs ez a kiemelés a válogatott számára.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

Ő most nem tud itt lenni, mert anyai örömök elé néz, de a beugró Fazekas Marcsi fantasztikus volt, miként a másik két lányra sem találok szavakat. Csoda ami itt történt ma” – mondta Bátorfi, aki megígérte, mindent elkövetnek, hogy a legjobban szerepeljenek Tokióban.

További tartalmak