Musorujsag
Élő Eredmények

Fazekas Mária 44 évesen indul az olimpián

m4sport.hu/Kossuth Rádió
A 44 éves Fazekas Mária is tagja lesz a tokiói olimpián induló magyar női asztalitenisz-csapatnak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállítású együttes a múlt héten rendezett kvalifikációs versenyen előbb 3-0-ra legyőzte a horvátokat, majd 3-1-re a csak honosított kínai játékosokkal felálló, házigazda portugálokat is, s ezzel – története során először – kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra. Az idei olimpia napra pontosan hat hónap múlva kezdődik Tokióban.

Fazekas Mária (Forrás: Facebook/Magyar Asztalitenisz Szövetség)

Fazekas Mária a Kossuth Rádiónak elmondta, Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány közölte vele, hogy ő is csapattag lesz Tokióban. „Gondolom, a győztes csapaton nem akar változtatni. Annyira jól együttműködtünk párosban Pergel Szandrával, Madarász Dóra pedig olyan fantasztikusan helytállt egyesben Póta Georgina helyett, hogy szerintem ezért döntött így” – nyilatkozta a 44 éves asztaliteniszező, aki nem is gondolta volna, hogy pályafutása tartogat még számára egy olimpiai szereplést.

Alig két héttel a kvalifikációs torna előtt derült ki, hogy a várandós Póta Georgina, az utóbbi évtized legjobb hazai játékosa nem vállalja a portugáliai selejtezőt. Fazekas Mária szerint kifejezetten jól sült el, hogy közvetlenül a torna előtt derült ki mindez, mert így nem volt idő aggodalmaskodni, egyből mindenki a feladatára koncentrált. „Annyira jó, hogy pillanatokkal a verseny előtt történt ez, hogy egyszerűen nekimentünk a horvátoknak és a portugáloknak. Bátorfi Zoli is sulykolta belénk és én is mondtam a lányoknak, hogy itt olyan meccseket lehet megnyerni, amit egyébként soha.”

Fazekas Mária hozzátette, nagyon örül a felkérésnek, ez azonban jellemzi a magyar utánpótlás jelenlegi helyzetét. „Ez valahol szomorú. Nyilván nagyon örülünk a kvótának, de ezen el kellene gondolkodni. A felnőtt válogatottban van még jó pár kerettag, de nekik is fontos dolog lenne, hogy akarjanak jobbak lenni a 44 évesnél” – fogalmazott a rutinos játékos, aki szerint jelenleg nagyon kevés hazai utánpótlásnevelő klub van.

Az interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak