2000 labdával segítik a Dohában ragadt kínai asztaliteniszezőket

A kínai asztaliteniszezők nem mennek haza, hogy versenyezni tudjanak, a katariak hellyel és labdákkal segítik őket.

Többek között kétezer labdával segíti a Katari Asztalitenisz Szövetség (QTTA) a kínai válogatottat, amely a koronavírus-járvány miatt Dohában edzőtáborozik.

A február 2-án véget ért magdeburgi német nyílt bajnokság óta mintegy harminc kínai játékos edz az Aspire Academy Arenában. A kínai szövetség úgy döntött, hogy a játékosok egyelőre nem térnek haza, mert félő, hogy az utazási korlátozások miatt esetleg nem tudnak későbbi versenyeken részt venni. A sportági nagyhatalom válogatottja többek között Németországból, Ausztriából és Japánból is kapott meghívást, de az döntéshozók végül Dohát választották, mert a játékosok zöme elindul a március eleji Katar Openen.

"Nem számítottunk rá, hogy rendelkezésünkre tudják bocsájtani a helyszínt az asztalokkal ilyen rövid időn belül" - idézte a nemzetközi szövetség közleménye Liu Kuo-liangot, a kínai szövetség elnökét. "Ugyanazokon az asztalokon edzhetünk, amelyeken majd a Katar Openen játszanak a résztvevők. A QTTA még a rendelkezésére álló kétezer labdát is nekünk adta az edzésekhez" - folytatta. Hozzátette: bár ők is hasonlóan járnának el ilyen helyzetben, azért nagyra értékelik ezt a meleg, baráti gesztust.

Halil al-Mohannadi, a QTTA elnöke azzal indokolta aktivitásukat és segítségüket, hogy mindenképpen szerette volna biztosítani a világ legjobbjainak a részvételét a katari versenyen.

"Amikor a kínai koronavírusról hallottam, aggódtam, hogy kínai játékosok esetleg nem tudnak majd eljönni. Számomra nincs Katar Open vagy világbajnokság kínaiak nélkül" - hangsúlyozta.