Musorujsag
Élő Eredmények

A garázsban, adogatógéppel készül Madarász Dóra

M4 Sport/mti
Madarász Dóra, a januárban olimpiai kvótát szerzett magyar női asztalitenisz-válogatott játékosa bízik abban, hogy szeptemberben az Európa-bajnokságot és a csapat-világbajnokságot is meg lehet már rendezni.
Budapest, 2019. április 24.
Madarász Dóra a szingapúri Feng Tien-vej ellen játszik a legjobb tizenhat közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság női versenyében a Hungexpón 2019. április 24-én.
MTI/Illyés Tibor

A nemzetközi szövetség egyelőre június 30-ig függesztette fel a versenyeit, Madarász Dóra a M4 Sportnak elmondta: „nagyon-nagyon örülne”, ha a szeptember végére halasztott világbajnokságon, valamint előtte az Európa-bajnokságon is tudnának már játszani.

Madarász több mint egy hónapja szüleivel együtt a kecskeméti otthonukban tartózkodik, ahol az erőnléti edzések mellett sportágspecifikusan a garázsban tud készülni, amelyből kisebb pingpongtermet alakítottak ki, így ott egy adogatógép segítségével gyakorolhat.

A játékos januárban hosszabbította meg szerződését francia klubjával, a Lille-lel, amelyben a koronavírus-járvány következtében életbe lépett halasztások és törlések miatt egy hónappal ezelőtt játszhatott legutóbb.

„Franciaországban már akkor rosszabb volt a helyzet, meg is beszéltük az ellenfél játékosaival, hogy figyelünk az előírásokra, és nincs a szokásos kézfogás sem. Múlt héten aztán emailen kaptam értesítést, hogy vége a bajnokságnak, nem hirdetnek bajnokot, valamint nincs kieső és feljutó sem. Eddig ennyit tudok biztosan, de azt is mondták, hogy a következő szezon elkezdődhet ősszel” – nyilatkozta.

A kényszerszünet előtt kiváló teljesítményt nyújtott a játékos, aki kiemelte: az asztaliteniszre is érvényes az, ami számtalan más sportágra, hogy annyi időre van szükség a forma visszanyerésére, amilyen hosszú volt előtte a kihagyás.

A kvótaszerzésnek nem lehetett részese a várandós Póta Georgina, aki viszont gyermekének megszületését követően az olimpián már számításba vehető, tekintve, hogy a tokiói ötkarikás játékokat idén nyárról jövőre halasztották. Madarász Dóra hangsúlyozta: Póta „zseniális játékos”, amennyiben pedig visszanyeri a formáját és képességeinek megfelelően tud játszani, a magyar női csapat jó esélyekkel indulhat az olimpián.

„Egy jó sorsolással akár menetelhetünk is, és Ginával egy kicsit más lehet a helyzetünk, mint nélküle” – mondta Madarász, aki Póta távollétében főszerepet vállalt a csapatkvóta megszerzésében.

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!

További tartalmak