Musorujsag
Élő Eredmények

Május elején újrakezdheti a munkát a női asztalitenisz-válogatott

Május elején újrakezdheti a munkát a női asztalitenisz-válogatott

MTI
Amennyiben az érintettek teszteredményei negatívak lesznek, a magyar női asztalitenisz-válogatott jövő hétfőn újrakezdi az edzéseket.

A magyar szövetség (MOATSZ) hétfői hírlevelében Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány elmondta, hétfőn már volt tesztelés, és vasárnap délelőtt, közvetlenül az edzések tervezett kezdése előtt lesz még egy.

„Ha mindenkinek negatív lesz az eredménye, akkor elkezdjük” – számolt be a tervekről a szakember hozzátéve, természetesen betartják az Országos Sportegészségügyi Intézet által kiadott nyilatkozatban foglaltakat.

„Az asztalok két oldalán és az asztalok között elég messze lesznek egymástól a játékosok. A közösen használt labdák jelenthetnek veszélyt ebben a vírushelyzetben, ezért megpróbálom majd mindennap fertőtleníteni a labdákat, és persze tisztán tartjuk a termet.”

A MOATSZ közleménye kiemelte, a koronavírus-járvány miatt az asztaliteniszezők többsége az utóbbi hetekben legfeljebb az otthonában, egyéni edzésprogramot követve készült, és a vidékre hazautazó kerettagok – Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz, illetve Fehér Orsolya – egyelőre nem kapcsolódnak be a közös munkába.

„Nagyon kis csoporttal kezdünk, négyen-öten leszünk egy edzésen. A kiemelt játékosainknak mindig igyekszünk férfi edzőpartnert biztosítani, most viszont ez szóba sem jöhet. A karanténba belefáradva már mindenki nagyon szeretne edzeni, ezért nagy lesz a lendület, ebben biztos vagyok” – folytatta az olimpiai kvótás együttes szakvezetője, aki számít egy holtpontra is.

„Nem tudni, mikor lesz a csapat következő versenye, így a motiváció fenntartását is meg kell oldanunk” – tette hozzá Bátorfi Zoltán, aki szerint ugyanakkor a mostani edzések lehetőséget adnak majd új technikai elemek tanulására, amire normál körülmények között a telített versenynaptár miatt nem lenne idő.

Borítókép: Minszk, 2019. június 29. Madarász Dóra és Pergel Szandra a lengyel Natalia Partyka és Natalia Bajor ellen játszik az asztaliteniszezők női csapatversenyében a bronzéremért rendezett Magyarország-Lengyelország mérkőzésen a minszki II. Európa Játékokon az Olimpiai Tenisz Központban 2019. június 29-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak