A BL-ben befejezte, az Európa Kupában folytathatja a Budaörs

Utolsó mérkőzésén vereséget szenvedett a házigazda Linztől, és a B csoport harmadik helyén zárta a Budaörs a női asztalitenisz Bajnokok Ligája linzi buboréktornáját.

A magyar csapat így befejezte szereplését Ausztriában, tavasszal az Európa Kupában folytathatja.

A szombati összecsapás egyértelmű esélyese a Harczi Zsolt által irányított Linz volt, s bár Surján Szabina és Dari Helga is közel volt a bravúrhoz, nem is borult a papírforma.

A tizedik kiemelt SH-ITB Budaörsi SC két Európa-bajnok játékosa, Póta Georgina és Lovas Petra nélkül utazott el az eseményre. A csoportriválisok közül a Linz a második, a francia Metz a negyedik, a spanyol Girbau-Vic pedig a nyolcadik volt az erősorrendben 11 csapatos mezőnyben.

A csoportmeccseket szombatig bonyolították le, a három csoport győztese egyből az elődöntőbe került. Vasárnap következik a rájátszás-kör a három csoportmásodik részvételével, ennek győztese csatlakozik a három további elődöntőshöz. A legjobb négy két párharcát hétfőn bonyolítják le, majd kedden következik a finálé.

Az európai szövetség a koronavírus-járvány miatt változtatott az eredeti lebonyolításon, és egy helyszínen, néhány nap alatt rendezi meg az elsőszámú európai kupasorozatot.

B csoport, 3. forduló:
Linz AG Froschberg (osztrák) - SH-ITB Budaörsi SC 3-0
Margarita Peszocka-Surján Szabina 3-2 (3, -11, 8, -11, 5)
Szőcs Bernadette-Fazekas Mária 3-0 (6, 7, 6)
Margarita Baltusite-Dari Helga 3-2 (-10, -4, 4, 4, 3)
Metz TT (francia) - Girbau-Vic TT (spanyol) 3-0

pénteken játszották:
SH-ITB Budaörsi SC - Girbau-Vic TT (spanyol) 3-2
Linz AG Froschberg (osztrák) - Metz TT (francia) 3-2

csütörtökön játszották:
Metz TT - SH-ITB Budaörsi SC 3-0
Linz AG Froschberg - Girbau-Vic TT 3-0

A csoport végeredménye:
1. Linz
2. Metz
3. Budaörs
4. Gibau-Vic