Musorujsag
Élő Eredmények

Biztos a magyar férfi páros érme: Eb-elődöntőben az Ecseki, Szudi duó; Pótáék visszaléptek

mti
Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó bejutott az elődöntőbe férfi párosban a varsói egyéni asztalitenisz Európa-bajnokságon, így már biztosan érmet szerez. Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben állhatott dobogóra a kontinensviadalon.

A harmadik helyen kiemelt magyar kettősre az ötödikként rangsorolt Gárdos Róbert, Daniel Habesohn osztrák egység várt a szombat délelőtti negyeddöntőben, utóbbi duó 2012-ben és 2018-ban megnyerte ezt a számot.

Szudiék azonban nem ijedtek meg, sőt, az első két szettben remekül játszva tartották a lépést a riválissal, s a játszmák végén, a fontos pontoknál ők összpontosítottak jobban, így karnyújtásnyira kerültek a dobogótól. A harmadik felvonásban végig a magyarok vezettek, s a rutinos ellenfél – a Budapesten született Gárdos 42, versenyzőtársa pedig 34 éves – nem tudott újítani, így a 25 esztendős Szudi és a nála egy évvel fiatalabb Ecseki háromszettes sikerrel lépett tovább a legjobb négy közé.

A magyarok ellenfele – délután 16.35-től – az orosz Lev Kacman, Makszim Grebnyev kettős (18.) lesz az elődöntőben, utóbbi egység a nyolc között, nagy meglepetésre az első helyen kiemelt német Benedikt Duda, Dang Qiu párost búcsúztatta.

Magyar férfi játékos legutóbb 2007-ben szerzett érmet Eb-n, akkor Pázsy Ferenc Póta Georginával vegyes párosban lett harmadik.

A Póta Georgina, Britt Eerland kettős a holland játékos sérülése miatt nem áll ki a női páros negyeddöntőjére. Eerland már péntek délután, egyesben sem lépett asztalhoz, mert a vádliját fájlalta, s Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a szombat délelőtti meccset sem vállalta.

A 19. helyen kiemelt Pótáék 10 órától a német Nina Mittelham, Sabine Winter (15.) párossal csaptak volna össze az éremért, de így utóbbi duó játék nélkül jutott az elődöntőbe.

Az Eb vasárnapig tart, a férfi egyes és páros, valamint női egyes és páros döntőkre a hét utolsó napján kerül sor.

asztalitenisz-Eb:
férfi páros, negyeddöntő:
Ecseki Nándor, Szudi Ádám-Gárdos Róbert, Daniel Habesohn (osztrák) 3-0 (9, 9, 8)

női páros, negyeddöntő:
Nina Mittelham, Sabine Winter (német)-Póta Georgina, Britt Eerland (magyar, holland) – játék nélkül

További tartalmak