Musorujsag
Élő Eredmények
×

Óriási csata után vb-nyolcaddöntős a Póta, Madarász duó

mti
A Póta Georgina, Madarász Dóra duó hatalmas csata után bejutott a nyolcaddöntőbe a női párosok versenyében a houstoni egyéni asztalitenisz-világbajnokságon. A másik, még versenyben lévő magyar egység, a Szudi Ádám, Ecseki Nándor férfi páros búcsúzott a 32 között.

A frissen alakult Póta, Madarász kettős szerdán egy remek, 3–0-s győzelemmel mutatkozott be, majd csütörtökön az ötödik helyen kiemelt svéd Linda Bergström és Christina Kallberg várt rá. A rivális már 2–1-re, majd a negyedik játszmában 9–3-ra vezetett, azaz két pontra volt a továbbjutástól, de a magyarok egyenlítettek, majd a döntő szettben, amely ugyancsak rendkívül szorosan alakult, a győzelmet is kicsikarták.

A legjobb 16 között – pénteken – a tizedik helyen kiemelt indiai Manika Batra, Archana Girish Kamath páros lesz az ellenfél.

Az idén Európa-bajnoki bronzérmes Szudi, Ecseki duót jó világranglistás helyezése miatt a harmadik helyen emelték ki, így az első fordulóban erőnyerőként nem kellett asztalhoz állnia. A 32 között aztán már ázsiai rivális, a hongkongi Ho Kvan Kit, Vong Csun Ting kettős következett, amely összességében magabiztosan nyert, csak a második szettet „engedte át” a magyaroknak.

Délelőtt a nők ugyanezen számához hasonlóan férfi egyesben is elfogytak a magyarok: előbb Szudi Ádám, majd Lakatos Tamás búcsúzott a második fordulóban, a 64 között.

Előbbi a világranglista 16. helyén álló balkezes kínaitól, Vang Csu-csintől, utóbbi pedig a szintén jóval esélyesebb szlovén Darko Jorgictól (23.) szenvedett négyszettes, sima vereséget.

Magyar részről így már csak a Póta, Madarász egység van versenyben Houstonban.

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Póta Georgina, Madarász Dóra-Linda Bergström, Christina Kallberg (svéd) 3-2 (-9, 10, -6, 10, 10)

férfi páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Ho Kvan Kit, Vong Csun Ting (hongkongi)-Szudi Ádám, Ecseki Nándor 3-1 (5, -10, 7, 9)

férfi egyes, 2. forduló (a 32 közé jutásért):
Vang Csu-csin (kínai) – Szudi Ádám 4-0 (5, 4, 2, 2)
Darko Jorgic (szlovén)-Lakatos Tamás 4-0 (6, 7, 8, 3)

További tartalmak