Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem sikerült a bravúr, Póta kiesett egyesben a szingapúri Grand Smash-en

Nem sikerült a bravúr, Póta kiesett egyesben a szingapúri Grand Smash-en

MTI | Kun Dániel
Póta Georgina kikapott a második fordulóban, így a 32 között búcsúzott egyesben az asztaliteniszezők szingapúri Grand Smash-versenyén.

A kétszeres Európa-bajnok magyar játékosra, aki 52. a világranglistán, a nemzetközi szövetség rangsorában negyedik kínai Vang Man-jü várt vasárnap, így bravúrra lett volna szüksége a továbbjutáshoz. Ez nem jött össze, az olimpiai és világbajnok ázsiai magabiztosan nyert, így ő folytathatja a nyolcaddöntőben.

Madarász Dóra hétfőn áll asztalhoz a német Nina Mittelham ellen – tét ugyancsak a 16 közé jutás lesz –, míg a Póta, Madarász kettős a nyolcaddöntőben a dél-koreai Jang He Un, Dzseon Dzsi Hi duóval találkozik, a férfi párosoknál pedig az első fordulóban erőnyerő, hatodik helyen kiemelt Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős ellenfele egy iráni duó lesz.

A jövő vasárnapig tartó, kétmillió dollár összdíjazású szingapúri viadal a tavaly életre hívott WTT-sorozat első ilyen – legmagasabb – besorolású tornája. Az európai GS-verseny rendezési jogára Budapest jó eséllyel pályázik.

Eredmény (a viadal honlapja szerint):
női egyes, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Vang Man-jü (kínai) – Póta Georgina 3-0 (6, 4, 6)

Borítókép: Póta Georgina (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

További tartalmak