Musorujsag
Élő Eredmények
×

Nem sikerült az újabb bravúr, az utolsó magyar is búcsúzott egyéniben a budapesti asztalitenisz-tornán

Nem sikerült az újabb bravúr, az utolsó magyar is búcsúzott egyéniben a budapesti asztalitenisz-tornán

m4sport.hu/MTI
Majoros Bence kikapott egyesben a 16 között, így az utolsó magyar játékos is búcsúzott a budapesti BOK Csarnokban zajló, 250 ezer dollár (100 millió forint) összdíjazású asztalitenisz WTT Star Contender-versenyen.

A világranglistán 135. Majoros szerdán négy szettben bizonyult jobbnak a franciák rutinos, 2016-ban, Budapesten egyéni Eb-győztes asztaliteniszezőjénél, Emmanuel Lebessonnál (41.), majd csütörtökön újabb bravúrral a top 20-as svéd Anton Källberget (15.) is megverte. “Jutalmul” a pénteki nyolcaddöntőben a második helyen kiemelt kínai Liang Csing-kunnal (3.) csaphatott össze.

A 24 éves magyar játékos az első két szettben remekül tartotta magát a nála egy esztendővel idősebb, négyszeres világbajnoki bronzérmes Liang ellen, akiről úgy jöttek vissza a labdák, mint egy falról, alig hibázott. Az első játszmát 11-9-re, a másodikat pedig 14-12-re vesztette el Majoros, a harmadikban pedig már nem volt esélye, így a papírformát igazolva a kínai lépett tovább a legjobb nyolc közé.

„Van bennem egy kis hiányérzet, főleg az első szett miatt – értékelt a magyar játékos. – Kicsit izgultam, ezért volt egy pár olyan ütésem, amelynél nagyobbat ütöttem a kelleténél, hibáztam, és az ilyen szintű játékosok ellen ez nem fér bele. A második játszmában aztán már sokkal fókuszáltabb és fegyelmezettebb tudtam lenni, de ott szerencsétlenül alakult a vége. Ezzel együtt úgy érzem, hogy jó teljesítményt nyújtottam és méltóképpen  helytálltam.”

A Chartres TT csapatában légióskodó Majoros hozzátette: ilyen szintű ellenféllel még nem játszott, és sokszor meglepődött, hogy elérhetetlennek tűnő labdák is visszajönnek a túloldalról, hiszen ehhez még az amúgy erős francia első osztályban sincs hozzászokva.

Majoros – aki a jövő héten a WTT Champions-tornáján szerepelhet majd ugyanitt – az eheti teljesítményének köszönhetően várhatóan ismét bekerül a legjobb százba a világranglistán.

A WTT európai nyári sorozatának első tornája vasárnapig tart a BOK Csarnokban.

Eredmény:
férfi egyes, nyolcaddöntő:
Liang Csing-kun (kínai)-Majoros Bence 3-0 (9, 12, 6)

Borítókép: MTI/EPA/Hedajatullah Amid

További tartalmak