Musorujsag
Élő Eredmények

András Csaba példaképe ellen búcsúzott, a magyar asztaliteniszezőknek véget ért az Eb - videó

András Csaba példaképe ellen búcsúzott, a magyar asztaliteniszezőknek véget ért az Eb - videó

MTI
Majoros Bence után András Csaba is a második fordulóban, a 32 között búcsúzott egyesben a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadalon, amelyen így nincs már magyar versenyben.

A világranglistán 198., 20 éves játékostól már az óriási bravúrnak számított, hogy a selejtezőben három győzelmet aratva feljutott a főtáblára, majd ott – 0-3-as hátrányból fordítva – megverte a 2016-os Eb-aranyérmes francia Emmanuel Lebessont.
„Jutalmul” a németek sztárja, a Münchenben harmadik kiemelt Dimitrij Ovtcharov (9.) várt rá, akiről előzetesen azt mondta, az egyik kedvenc játékosa. A fiatal magyarnak aztán a mérkőzésen nem sok sikerélmény jutott, a kilencszeres Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, 33 éves hazai asztaliteniszező végig kézben tartotta a találkozót, amelyet 34 perc alatt nyert meg négy szettben.

A magyarok legjobb eredménye az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros negyeddöntője volt a bajor fővárosban.
Eredmények:
Férfi egyes 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Dimitrij Ovtcharov (német)-András Csaba 4-0 (5, 7, 8, 8)

Korábban:
Anton Källberg (svéd)-Majoros Bence 4-1 (8, 8, 13, -7, 9)

Borítókép: München, 2022. augusztus 16. András Csaba (elől) és Majoros Bence játszik a a török Abdullah Talha Yigenler és Ibrahim Gündüz ellen a tizenhat közé jutásért a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadal férfi páros versenyében 2022. augusztus 16-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak