Musorujsag
Élő Eredmények
×

A nők mellett a magyar férfiak is ott lehetnek az asztalitenisz csapat-világbajnokságon

A nők mellett a magyar férfiak is ott lehetnek az asztalitenisz csapat-világbajnokságon

MTI
A koronavírus jelentette nehézségek miatt az osztrák férfi és női válogatott nem vesz részt a kínai Csengtuban jövő pénteken kezdődő asztalitenisz csapat-világbajnokságon.

Wolfgang Gotschke, az osztrák sportági szövetség elnöke a szervezet közleményében úgy fogalmazott: “Túl nagy a rizikó, ugyanis nem tudjuk, hogy ha esetleg egy játékos megfertőződik, hogyan tud hazajutni Kínából. Erre nem kínálnak megoldást a rendezők.”

A szövetség szerint az orvosi követelmények is túl nagy gondot jelentenek. “Ahhoz, hogy vízumot kapjunk, a harmadik vagy negyedik oltás megléte szükséges, és ezt kulcsjátékosaink egy része nem tudja felmutatni. Emiatt le kell mondanunk az indulásról.” – mondta Stefan Fegerl sportigazgató.

Az előző csapat-vb-n, 2018-ban mindkét osztrák válogatott negyeddöntőt játszhatott.

A többször is elhalasztott csengtui vb-n magyar részről a női és a férfi csapat is indul. A férfiak eredetileg nem kerültek be a negyven résztvevő ország közé, de – ahogy Lajtai Kristóf, a hazai szövetség főtitkára az MTI-nek elmondta – a sok visszalépés miatt végül mégis ott lehet a vb-n.

Közben a magyar szövetség kijelölte a női és férfi válogatottak összetételét.

Női csapat: Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, Nagyváradi Mercédesz és Dari Helga
Póta Georgina családi okok miatt nem vállalta a szereplést.

Férfi csapat: Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Lakatos Tamás.

Borítókép: München, 2022. augusztus 19. Majoros Bence játszik a svéd Anton Kaellberg ellen a tizenhat közé jutásért a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadal férfi egyes versenyében 2022. augusztus 19-én. MTI/EPA/Ronald Wittek

További tartalmak

Kapcsolódó hírek