Musorujsag
Élő Eredmények
×

Kisorsolták az asztalitenisz csapat-vb csoportjait

Kisorsolták az asztalitenisz csapat-vb csoportjait

MTI
A magyar férfi és női válogatott is egy csoportba került a japánokkal a kínai Csengtuban pénteken kezdődő asztalitenisz csapat-világbajnokságon, amelynek sorsolását szerdán tartották meg.

A nőknél a japánok a második kiemeltek. Rajtuk kívül a vb honlapja szerint még Lengyelország, Szlovákia és Üzbegisztán lesz Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány együttesének ellenfele. A magyar csapatot Madarász Dóra, Hartbrich Leonie, Nagyváradi Mercédesz és Dari Helga alkotja.

A férfiaknál Japán a harmadik kiemelt, a szigetországi együttes mellett Hongkonggal, Romániával és Iránnal játszik majd a magyar válogatott a torna első szakaszában. Muskó Péter kapitány Majoros Bencét, Szudi Ádámot, Ecseki Nándort és Lakatos Tamást nevezte a vb-re.

A csoportszakasz pénteken rajtol – a pontos menetrend még nem ismert -, az első két-két helyezett, valamint a nőknél a négy legjobb, a férfiaknál a két legjobb csoportharmadik jut tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé.

A vb jövő vasárnapig tart.

Borítókép: München, 2022. augusztus 19. Majoros Bence játszik a svéd Anton Kaellberg ellen a tizenhat közé jutásért a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadal férfi egyes versenyében 2022. augusztus 19-én. MTI/EPA/Ronald Wittek

További tartalmak