Musorujsag
Élő Eredmények
×

A női asztalitenisz-válogatott vb-nyolcaddöntőbe jutott a csapat-világbajnokságon

A női asztalitenisz-válogatott vb-nyolcaddöntőbe jutott a csapat-világbajnokságon

MTI
A magyar női válogatott 3-0-ra legyőzte a lengyeleket a Csengtuban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság csoportkörének negyedik, utolsó fordulójában, ezzel csoportharmadikként továbbjutott a kieséses szakaszba, ahol Kína lesz az ellenfele.

A mérkőzésen először a világranglistán 152. Hartbrich Leonie lépett asztalhoz a rangsorban 280. Katarzyna Wegrzyn ellen, s bár kétszettes hátrányba került, végül nagy csatában egyenlített, majd meg is nyerte a meccset. A folytatásban Madarász Dóra (76.) Anna Wegrzynnel (193.) szemben vívott az első mérkőzésen látotthoz hasonló nagy küzdelmet, és az első elveszített játszma után fordított, a végén pedig döntő szettben verte riválisát.

A lengyeleknek Paulina Krzysiek (723.) révén Dari Helgával (292.) szemben lett volna esélyük visszajönni a mérkőzésbe, a magyar játékos azonban négy játszmában legyőzte az ellenfelét, így a magyar válogatotté lett a csoport harmadik helye, ez pedig továbbjutást ért.

A csoportszakasz után az első két-két helyezett, valamint a nőknél a négy, a férfiaknál a két legjobb csoportharmadik jutott tovább a kieséses szakaszba, a 16 közé. A vb vasárnapig tart.

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a mérkőzés után a Kossuth Rádiónak elmondta, nagyon büszke a játékosokra, mert mind játékban, mind csapategységben kitettek magukért a lengyelek elleni „idegek harcában”. A szakember hozzátette, hogy a nyolcaddöntőben a házigazda kínai csapattal találkoznak a magyarok.

„Kínával játszani óriási élmény, ami nem minden játékosnak adatik meg. Az többi csapat ellen sem lenne igazán esélyünk, úgyhogy én örülök neki, hogy Kínával játszhatunk, ez egy nagy élmény lesz a lányoknak” – fogalmazott.

Eredmények (a viadal honlapja alapján), csoportkör, 4. forduló:

nők, 2. csoport:
Magyarország-Lengyelország 3-0

Hartbrich Leonie-Katarzyna Wegrzyn 3-2 (-1, -5, 7, 8, 10)
Madarász Dóra-Anna Wegrzyn 3-2 (-7, 1, 4, -13, 9)
Dari Helga-Paulina Krzysiek 3-1 (11, -13, 10, 11)

Japán-Üzbegisztán 3-0

A csoport végeredménye: 1. Japán 8 pont, 2. Szlovákia 7, 3. Magyarország 6, 4. Lengyelország 5, 5. Üzbegisztán 4

korábban:
férfiak, 3. csoport:

Japán-Magyarország 3-1

Harimoto Tomokazu-Szudi Ádám 3-1 (-8, 5, 7, 5)
Togami Sunszuke-Lakatos Tamás 3-0 (10, 8, 3)
Jokotani Jo-Ecseki Nándor 2-3 (-7, 8, -7, 4, -8)
Harimoto-Lakatos 3-0 (7, 5, 4)

Románia-Hongkong 3-2

A csoport végeredménye: 1. Japán 8 pont, 2. Hongkong 6, 3. Románia 6, 4. Magyarország 6, 5. Irán 4

A győzelemért 2, a vereségért 1 pont jár.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vereséggel zártak a férfiak az asztalitenisz csapat-vb-n
A magyar férfiválogatott 3-1-re kikapott kedden a harmadik helyen kiemelt japán együttestől a Csengtuban zajló asztalitenisz csapat-világbajnokság csoportkörének negyedik, utolsó fordulójában, s nem jutott be a 16 közé.
Asztalitenisz
Kisorsolták az asztalitenisz csapat-vb csoportjait
A magyar férfi és női válogatott is egy csoportba került a japánokkal a kínai Csengtuban pénteken kezdődő asztalitenisz csapat-világbajnokságon, amelynek sorsolását szerdán tartották meg.
Asztalitenisz