Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ismét kikapott a magyar válogatott az asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon

Ismét kikapott a magyar válogatott az asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon

MTI
A magyar női asztalitenisz-válogatott 3-0-ra kikapott szerdán a házigazda románoktól az idei csapat Európa-bajnokság selejtezőjében, Bukarestben.

 

Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány ezúttal nem számíthatott legjobbjaira, az együttesét Hartbrich Leonie, Nagyváradi Mercédesz és Bálint Bernadett alkotta, míg a hazaiak a legerősebb összeállításukban álltak asztalhoz. Szőcs Bernadette, Adina Diaconu és Elizabeta Samara mindössze egy szettet engedélyezett a vendégeknek.

A román együttes az előző három Eb-n egyformán döntőt játszhatott, kétszer meg is nyerte azt. A hármas csoportnak Törökország a harmadik tagja, az eddigi meccseken a románok oda-vissza 3-0-ra verték a törököket, a magyarokat pedig Budaörsön 3-1-re, most pedig 3-0-ra, ezen kívül a magyarok Isztambulban is kikaptak 3-1-re.

A csoport utolsó találkozóján – március 23-án – a magyarok a törököket látják vendégül. Az első két helyezett jut ki a szeptemberi, malmői Eb-re. A harmadikak a B jelű csoportok továbbjutóival küzdenek meg a még kiadó Eb-helyekért.

Eredmény
A1-es csoport
Románia-Magyarország 3-0
Szőcs Bernadette-Hartbrich Leonie 3-0 (8, 6, 8)
Adina Diaconu-Nagyváradi Mercédesz 3-1 (4, 7, -10, 7)
Elizabeta Samara-Bálint Bernadett 3-0 (9, 9, 7)

A csoport állása: 1. Románia 8 pont, 2. Törökország 4, 3. Magyarország 3

 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak