Musorujsag
Élő Eredmények

Bácsi Bernát egyéniben és párosban is aranyérmes a szervátültetettek világjátékán

Bácsi Bernát egyéniben és párosban is aranyérmes a szervátültetettek világjátékán

m4sport.hu
Két aranyéremmel térhet haza Ausztráliából Bácsi Bernát, az ATSK Szeged asztaliteniszezője, miután egyéniben és párosban is aranyérmet nyert a szervátültetettek világjátékán.

“Még nem sikerült feldolgoznom, mit is értem el. Jól ment a játék, nagyszerű felkészülésen voltam túl, rengetegen segítettek” – mondta a delmagyar.hu-nak Bácsi Bernát, miután az ausztráliai Perthben megrendezett szervátültetettek világjátékán egyéniben és párosban is világbajnoki címet szerzett.

Bácsi egyéniben azzal a portugál ellenféllel döntőzött, akivel 2022-ben már összecsapott az Eb-aranyért, ellenfelén ezúttal is felül tudott kerekedni.

Párosban Szendi Jánossal bizonyultak megállíthatatlannak a 30 és 49 évesek közötti korosztályban, a döntőben egy másik magyar duót felülmúlva szerezték meg az aranyérmet.

A 44 éves asztaliteniszező 2012-ben esett át csontvelő-átültetésen, ezután 2019-ben indult először a szervátültetettek világjátékán. Korai kudarcait motivációként élte meg, tavalyi Eb-sikere után pedig idén a nagy cél is összejött: a világbajnoki cím.

“Az elmúlt három évben napi öt-hat órát a teremben töltöttem és edzettem. Egyébként is lent lettem volna, hiszen az utánpótláskorú gyerekekkel foglalkozom az ATSK-nál, most volt, hogy be is álltam közéjük az alapozáskor. Egyelőre még keresem, hol lesz az érmek helye itthon, de biztos, hogy kiemelt helyen” – zárta az immáron világbajnok Bácsi.

Borítókép: Fotó: Karnok Csaba/delmagyar.hu

További tartalmak