Musorujsag
Élő Eredmények

Csoportelsőként kijutott a magyar férfiválogatott az asztalitenisz csapat Eb-re

Csoportelsőként kijutott a magyar férfiválogatott az asztalitenisz csapat Eb-re

MTI
A magyar férfi asztalitenisz-válogatott a második mérkőzését is megnyerte pénteken a szeptemberi csapat Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó szakaszában Eszéken, így csoportgyőztesként kijutott a kontinensviadalra.

 

Muskó Péter szövetségi kapitány együttese – Ecseki Nándor, Majoros Bence és Lakatos Tamás összeállításban – délelőtt magabiztosan verte a svájciakat, majd délután Törökország ellen is csupán három szettet vesztett. A két rivális szombaton csap össze egymással, de az a találkozó magyar szempontból már nem bír téttel.

„Mindenképpen szerettük volna mind a két csapatot legyőzni, s bár voltak nehézségeink még a verseny kezdete előtt, összességében jól sikerült. Szerencsére már továbbjutók vagyunk – nyilatkozott Muskó Péter, aki elárulta, hogy több sérüléssel is küzdöttek a rajt előtt. – Ecseki Nándinak csütörtök reggel nyaki fájdalmai voltak, Szudi Ádámnak pedig a jobb alkarjában, a játszó kezében volt egy izomhúzódás szerda óta. Ez utóbbi nem javult egyelőre, így nem is tudott asztalhoz állni.”

Eszéken a 17 csapatot öt csoportba sorsolták, a csoportelsők és -másodikok kijutnak a szeptember 10. és 17. között sorra kerülő malmői Eb-re, a fennmaradó 11. helyért pedig a csoportharmadikok küzdenek majd meg.

A magyar női válogatott már a selejtező első szakaszából biztosította a helyét a kontinensviadalra, amelyen nemenként 24 csapat vehet részt.

Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján)
férfiak, 2-es csoport
Magyarország-Törökország 3-0
Ecseki Nándor-Ibrahim Gündüz 3-2 (8, -8, 4, -9, 5)
Majoros Bence-Abdullah Yigenler 3-0 (7, 8, 3)
Lakatos Tamás-Ziver Gündüz 3-1 (-8, 4, 9, 4)
korábban
Magyarország-Svájc 3-0
Ecseki Nándor-Elias Hardmeier 3-0 (4, 8, 7)
Majoros Bence-Pedro Osiro 3-0 (9, 6, 7)
Lakatos Tamás-Barish Moullet 3-0 (9, 6, 5)

 

Borítókép: München, 2022. augusztus 19. Majoros Bence játszik a svéd Anton Kaellberg ellen a tizenhat közé jutásért a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló asztalitenisz kontinensviadal férfi egyes versenyében 2022. augusztus 19-én. MTI/EPA/Ronald Wittek

További tartalmak