Musorujsag
Élő Eredmények

„Van esélyünk a visszavágón is, ez óriási fegyvertény” – nyernie kell az Európa-kupa-győzelemhez a budaörsi csapatnak

„Van esélyünk a visszavágón is, ez óriási fegyvertény” – nyernie kell az Európa-kupa-győzelemhez a budaörsi csapatnak

MTI
Az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata – Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga – vasárnap az olasz ASD Quattro Morit fogadja az Európa-kupa döntőjének visszavágóján, s mindenképpen győznie kell a végső sikerhez, amely a klub történetének első nemzetközi diadala lenne.

A párharc első felvonását április 2-án játszották Cagliariban, a hazai csapat diadalmaskodott 3-2-re. A hatszoros magyar bajnoknak tehát mindenképpen nyernie kell a végső sikerhez, ha 3-0-ra vagy 3-1-re győz, kupagyőztes, ha 3-2-re, akkor úgynevezett aranyszettek következnek.

„Az első meccs után megmaradt az esélyünk arra, hogy itthon megnyerjük a kupát, szerintem kint jó eredményt értünk el. Egész héten erre a meccsre készültünk, felhasználva a tapasztalatokat és remélem, hogy sikerrel járunk vasárnap. Ehhez sok mindennek össze kell jönnie” – mondta az MTI-nek Bachman Péter vezetőedző.

A szakember továbbra is a riválist tartja esélyesebbnek.

„Nekünk már az óriási eredmény, hogy idáig eljutottunk és még van esélyünk a visszavágón is, ez óriási fegyvertény. Szerintem a teher a túloldalon van” – fogalmazott.

A Budaörsi Városi Sportcsarnokban vasárnap 16 órakor kezdődő csatára sok nézőt várnak, s a szakvezető reméli és bízik benne, hogy a bíztatás feldobja és segíti majd a csapatot.

Bachman előzetesen azt mondta, nem tudja, hogy jó lesz-e a hosszú szünet a döntő első és második meccse között, de szerinte hasznos volt ez az időszak a játékosoknak. A csapat tagjai – kihasználva az európai szövetség erre vonatkozó szabályát – más országok bajnokságában is szerepeltek: Dari Helga és Fazekas Mária ezüstérmet szerzett a román Szuperligában a Nagykárolyi VSK Victoria csapatával, Póta Georgina pedig bajnok lett Görögországban az Olimpiakosz tagjaként.

A vasárnapi mérkőzésen – amely tíz év után az első nemzetközi asztalitenisz kupadöntő lesz Magyarországon – a megszakítás nélkül huszadik európai idényét teljesítő Budaörs története ötödik kontinentális érmét szerzi meg, eddig két-két ezüst és bronz a mérlege.

A Budaörs eddigi európai kupaérmei:
Bajnokok Ligája bronzérem (2011/12)
Bajnokok Ligája ezüstérem (2012/13)
ETTU Kupa bronzérem (2018/19)
Európa-kupa ezüstérem (2020/21)

Borítókép: Budapest, 2019. április 23. Póta Georgina játszik a thaiföldi Liu Hszing-jin ellen a legjobb 64 közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság női versenyében a Hungexpón 2019. április 23-án. Póta meglepetésre kiesett. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak