Musorujsag
Élő Eredmények

Ezüstérmes az Európa-kupában a Budaörs asztalitenisz-csapata

Ezüstérmes az Európa-kupában a Budaörs asztalitenisz-csapata

MTI
Az SH-ITB Budaörsi SC női asztalitenisz-csapata – Póta Georgina, Fazekas Mária és Dari Helga – ezüstérmet szerzett az Európa-kupában, miután az egy hónappal ezelőtti, idegenbeli 3–2-es vereséget követően a vasárnapi, hazai visszavágón 3-0-ra alulmaradt az olasz ASD Quattro Mori Cagliarival szemben.

döntő, visszavágó: 
SH-ITB Budaörsi SC – ASD Quattro Mori Cagliari (olasz) 0–3
Póta Georgina-Andreea Dragoman 1-3 (9, -5, -6, -8)
Dari Helga-Taina Maria Plainan 0-3 (-8, -6, -5)
Fazekas Mária-Edem Offiong 1-3 (5, -10, -7, -7)
Kupagyőztes: az ASD Quattro Mori Cagliari, kettős győzelemmel.

Az áprilisi, szardíniai mérkőzés eredménye azt jelentette, hogy a hatszoros magyar bajnoknak mindenképpen nyernie kellett volna a végső sikerhez: ha 3-0-ra vagy 3-1-re, akkor kupagyőztes, ha 3-2-re, abban az esetben úgynevezett aranyszettek következtek volna.

Az első meccsen a két legelőkelőbben rangsorolt játékos, Póta Georgina (79. a világranglistán) és a román Andreea Dragoman (87.) csapott össze egymással, az „odavágón” a kétszeres Európa-bajnok magyar nyerte kettejük mérkőzését. Ezúttal azonban máshogy alakult, Póta ugyan hátrányból hozta az első szettet, de a folytatásban az ellenfél irányított. A rutinos hazai játékos nem találta az ellenszert Dragoman játékára, többször is tanácstalanul széttárta a karját, és bár a végén öt meccslabdát hárított, a 22 éves rivális négy játszmában nyert.

A húszesztendős Dari Helga (276.) Cagliariban sima mérkőzésen kapott ki a vendégek másik román légiósától, Taina Maria Plainantól (226.), s itthon sem sikerült visszavágnia. A két évvel idősebb rivális most is nagyon jól szervált, és esélyt sem hagyott Darinak.

Két találkozó után tehát 2-0-ra vezettek az olaszok, így a mezőny legrutinosabb tagjára, a 47 éves Fazekas Máriára várt a feladat, hogy a nigériai Edem Offiong (142.) ellen életben tartsa a budaörsi reményeket. A párharc első meccsén Fazekas simán, 3-0-ra győzött, a 36 éves afrikai asztaliteniszező azonban ezúttal nagyobb ellenállást fejtett ki, olyannyira, hogy az elvesztett első szett után fordított. Fazekas idegesnek tűnt, kapkodott, így nem sikerült visszakapaszkodnia, ezzel el is dőlt a találkozó, a párharc pedig olasz örömünneppel ért véget.

A megszakítás nélkül huszadik európai idényét teljesítő Budaörs története ötödik kontinentális érmét szerezte meg, eddig két-két ezüst és bronz volt a mérlege. Az Ek a Bajnokok Ligája után a második számú kupasorozat Európában.

Borítókép: MTI/EPA/Leonhard Simon

További tartalmak