Musorujsag
Élő Eredmények

A nők a szlovákokkal, a férfiak az angolokkal találkoznak az asztalitenisz csapat Eb nyolcaddöntőjében

A nők a szlovákokkal, a férfiak az angolokkal találkoznak az asztalitenisz csapat Eb nyolcaddöntőjében

MTI
A magyar női válogatott a szlovákokkal, a férfi pedig az angolokkal találkozik a nyolcaddöntőben a malmői asztalitenisz csapat Európa-bajnokságon.

 

A Bátorfi Zoltán irányította nők csoportelsőként léptek tovább a kieséses szakaszba, ahol csoportmásodik együttest sorsoltak hozzájuk. A szlovákok a csehek mögött és a hollandok előtt végeztek a torna első szakaszában.

A Muskó Péter által vezetett férfi válogatott második helyen végezve került a nyolcaddöntőbe, ahol az angolokkal csatázik majd, akik a csoportszakasz során a románokat és a norvégokat utasították maguk mögé.

A szerdai szünnap után a magyar férfiak csütörtökön 10 órától, a nők pedig 13 órától lépnek asztalhoz a nyolcaddöntőben. A viadalra a kontinens 24-24 legjobb együttese jutott ki, mindkét nemnél nyolc háromcsapatos csoportot alakítottak ki, ezekből az első két-két gárda lépett tovább az egyenes kieséses szakaszba.

A vasárnapig tartó torna a jövő februári, dél-koreai csapat vb-re kvalifikáló kontinentális verseny: a negyeddöntősök automatikusan kijutnak, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják majd el az októberi világranglistán.

A malmői Eb győztese kvótát szerez a párizsi olimpiára.

A magyar csapat csütörtöki Európa-bajnoki nyolcaddöntőit az m4sport.hu élőben közvetíti.

 

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak