Musorujsag
Élő Eredmények

Hajszálra a világszenzáció: állva haltak meg férfi asztaliteniszezőink a csapat Eb negyeddöntőjében

Hajszálra a világszenzáció: állva haltak meg férfi asztaliteniszezőink a csapat Eb negyeddöntőjében

m4sport.hu
A magyar férfi asztalitenisz-válogatott óriási csatában 3:2-re kikapott a házigazda svédektől a malmői csapat Európa-bajnokság negyeddöntőjében.

A magyar férfi asztalitenisz-válogatott már azzal bravúrt hajtott végre, hogy csütörtökön 3:2-re legyőzte az angolokat, s ezzel kiharcolta a világbajnoki részvételt. Ezt követően viszont újabb nagyágyú, Svédország várt a mieinkre: a házigazda három játékosának összesített világranglista helyezése 70, a Majoros Bence (115.), Szudi Ádám (275.), Lakatos Tamás (321.) triónak 711… A svédek erejét jól mutatta, hogy a 2019-ben Budapesten vb-t nyert Matthias Falck a kispadról figyelte a mérkőzést.

Kapcsolódó tartalom

Majoros Bence a fiatal Truls Möregardh ellen nyitotta a meccset – s kapott ki 3:0-ra, bár minden szettben komoly ellenállásra késztette ellenfelét, az utolsó játszmában konkrétan 10–6-ról fordított a svéd. A következő mérkőzésen az egész Eb-n remeklő Szudi Ádám begyűjtötte eddigi talán legnagyobb skalpját, Kristian Karlssont döntő szettben verte meg, a végén imponáló magabiztossággal. Majd Lakatos Tamás tüntetett el mintegy háromszáz helyet a világranglistán, miután hátrányból fordítva verte Anton Källberget.

Innentől egy győzelemre volt szüksége a magyaroknak a csodához, Szudi Ádám biztató kezdése után viszont Möregardh átgázolt rajta. A mindent eldöntő ötödik meccsen Majoros Bence már 2:0-ra is vezetett Källberggel szemben, a balkezes svéd gyorsan szépített,  majd a negyedik szettben 5–2-es hátrányból produkált egy 9–1-es sorozatot. A döntő szettben Majoros 10–8-ra és 11–10-re is vezetett, három meccslabdáját azonban nem tudta kihasználni, bezzeg a svéd bevágta az elsőt.

„Még a hatása alatt vagyunk a három és fél órás mérkőzésnek – kezdte a mérkőzés utáni értékelését Muskó Péter szövetségi kapitány . – Amikor Svédországban a svédek ellen 2:2-nél meccslabdád van, és nem sikerül győzelemre váltani, az lelkileg megviseli a csapatot. Odáig viszont el kell jutni. Ilyen erős a magyar férfi asztalitenisz-válogatott, az aranyesélyes svédek ellen meccslabdáig jutott. Az egészet nézve ez egy büszkeségre okot adó teljesítmény. Szudi szenzációs győzelmet aratott, az asztal túloldalán egy páros világbajnok állt Kristian Karlsson személyében. Möregardh ellen a szettek végéig eljutottunk, tovább nem, nem véletlenül egyéni világbajnoki ezüstérmes. Lakatos Tomi Anton Källberg elleni győzelmére találjon szavakat, aki tud, ahogy arra is, hogy Majoros Bence meccslabdáig jutott Karlsson ellen. Nem voltunk még hasonló helyzetben, úgyhogy nem tudom, mennyi idő kell ahhoz, hogy ezt a meccset fel tudjuk dolgozni. Vannak céljaink, kezdődik a szezon, lesz világbajnokság, megyünk előre!”

CSAPAT EURÓPA-BAJNOKSÁG, MALMÖ
FÉRFIAK
Negyeddöntő
Magyarország–Svédország 2:3
Majoros Bence–Möregardh 0:3 (–9, –8, –10)
Szudi Ádám–Karlsson 3:2 (6, –7, 10, –7, 5)
Lakatos Tamás–Källberg 3:1 (–5, 11, 11, 10)
Szudi–Möregardh 1:3 (–8, 11, –3, –4)
Majoros–Karlsson 2:3 (8, 9, –3, –6, –11)

Borítókép: MOATSZ / Facebook

További tartalmak