Musorujsag
Élő Eredmények

Videó: Hihetetlen labdamenetek után a svédek nyerték az asztalitenisz Eb-t

Videó: Hihetetlen labdamenetek után a svédek nyerték az asztalitenisz Eb-t

m4sport.hu/MTI
Egyetlen egy csapat tudott ellenük két szettet nyerni, a három meccslabdát is elrontó magyar együttes.

A negyeddöntőben a magyar válogatottat búcsúztató, házigazda svéd együttes szerezte meg az aranyérmet és az ezzel járó párizsi olimpiai kvótát az asztaliteniszezők malmői csapat Európa-bajnokságán.

A skandináv gárda a vasárnapi döntőben a címvédő németeket múlta felül 3-1-re. A magyar csapat pénteken három meccslabdáról kapott ki a svédektől 3-2-re.

A vasárnap zárult torna a jövő februári, dél-koreai csapat vb-re kvalifikáló kontinentális verseny is volt: a negyeddöntősök – így a magyar férfiak is – automatikusan kijutottak, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják majd el az októberi világranglistán.

Eredmények:
döntők:
férfiak:
Svédország-Németország 3-1
Truls Möregardh-Benedikt Duda 3-0 (4, 8, 12)
Mattias Falck-Timo Boll 2-3 (8, 10, -8, -7, -10)
Kristian Karlsson-Kay Stumper 3-2 (5, -7, 3, -11, 4)
Möregardh-Boll 3-2 (6, 8, -4, -6, 5)

Címét megvédve a német válogatott nyerte a nők versenyét, a gárda ezzel egyben kvótát szerzett a jövő évi, párizsi olimpiára. Az együttes a vasárnapi döntőben a románokkal csapott össze és 3-0-ra győzött. A németek úgy diadalmaskodtak a tornán, hogy még mérkőzést sem vesztettek, minden párharcukat 3-0-ra nyerték. A magyar női csapat a nyolcaddöntőben búcsúzott.

A vasárnap záruló torna a jövő februári, dél-koreai csapat vb-re kvalifikáló kontinentális verseny: a negyeddöntősök – így a magyar férfiak is – automatikusan kijutottak, további négy hely pedig azoknak a nyolcaddöntős csapatoknak jut, amelyek a legjobb pozíciót foglalják majd el az októberi világranglistán.
Eredmény:
döntő:
nők:
Németország-Románia 3-0
Xiaona Shan-Elizabeta Samara 3-0 (6, 8, 8)
Ying Han-Szőcs Bernadette 3-1 (-14, 8, 8, 10)
Nina Mittelham-Adina Diaconu 3-2 (-5, 9, -8, 6, 10)

Borítókép: epa10865429 Sweden's Truls Moregardh (2R) is celebated by the team after he defeated France's Alexis Lebrun in the semi-finals at the Team European Table Tennis Championship in Malmo, Sweden, 16 September 2023. EPA/Johan Nilsson SWEDEN OUT

További tartalmak