Musorujsag
Élő Eredmények

Csoportmásodikként jutott tovább a Budaörs a Bajnokok Ligájában

Csoportmásodikként jutott tovább a Budaörs a Bajnokok Ligájában

MTI
A továbbjutását már szombaton bebiztosító Budaörs női csapata utolsó meccsén kikapott az asztalitenisz Bajnokok Ligája első csoportkörének B csoportjában, a csehországi Moravsky Krumlovban, így csoportmásodikként lépett a következő körbe.

A magyar bajnok pénteken a cseh Ostrov együttesét verte 3-0-ra, szombaton pedig előbb a spanyol Tecnigen Linaresnél bizonyult jobbnak 3-1-re, majd a házigazda Moravsky Krumlovnál 3-0-ra.

Hozzá hasonlóan a francia Tours-nak is hat pontja volt három forduló után, így a vasárnapi, egymás elleni mérkőzésük a csoport döntőjének számított. A párharc ennek megfelelően nagy csatát hozott, csak az ötödik meccs döntött, mégpedig a kínai légióssal felálló Tours javára.

A nőknél két ötcsapatos csoportban zajlottak a küzdelmek, az elsők és a másodikok jutottak tovább a BL második csoportkörébe.

A megszakítás nélkül 21. nemzetközi kupaszezonjában szereplő magyar csapat a hagyományokhoz hűen csak magyar játékosokkal veszi fel a küzdelmet a riválisokkal.

A férfiaknál a Pécs két vereséggel várta a dubrovniki zárókört és ugyan rendkívül szoros csatát vívott a házigazda horvát Libertas Marinkolorral, végül ismét alulmaradt, így a csoportja negyedik helyén végzett. A négyesből az első helyezett – az osztrák TT Wiener Neustadt – jutott a BL második szakaszába, ahol az első nyolc kiemelt csapat csatlakozik a küzdelmekhez. A második, a harmadik és a negyedik helyezett – így a magyar bajnok is – az Európa-kupa második csoportkörében folytatja szereplését.

Eredmények:
nők, B csoport (Moravsky Krumlov):
TT Joué les Tours (francia) – SH-ITB Budaörsi SC 3-2
Audrey Zarif-Fazekas Mária 3-1 (8, 4, -9, 10)
Clémence Chevallier-Madarász Dóra 2-3 (9, -10, -9, 4, 5-6)
Nolwenn Fort-Dari Helga 3-0 (4, 7, 8)
Chevallier-Póta Georgina 0-3 (7, 4, 5)
Li He-Madarász 3-1 (5, -11, 2, 9)

a magyar csapat korábbi meccsei:
Budaörs – Moravsky Krumlov (cseh) 3-0
Budaörs – Tecnigen Linares (spanyol) 3-1
Budaörs – Ostrov (cseh) 3-0

férfiak, A csoport (Dubrovnik):
Libertas Marinkolor (horvát) – PTE PEAC Kalo-Méh 3-2
Tomislav Japec-Pető Zsolt 2-3 (-13, 4, -3, 14, 0-6)
Filip Cipin-Demeter Lehel 3-0 (5, 8, 9)
Miho Simovic-Szántosi Dávid 1-3 (12, -10, -10, -7)
Cipin-Pető 3-2 (-5, 8, 12, -5, 6-2)
Japec-Demeter 3-2 (11, -11, 8, -10, 6-0)

a magyar csapat korábbi meccsei:
Polski Cukier Gwiazda Bydgoszcz (lengyel) – PTE PEAC Kalo-Méh 3-0
TT Wiener Neustadt (osztrák) – PTE PEAC Kalo-Méh 3-0

Borítókép: Budapest, 2019. április 24. Madarász Dóra a szingapúri Feng Tien-vej ellen játszik a legjobb tizenhat közé jutásért a budapesti asztalitenisz-világbajnokság női versenyében a Hungexpón 2019. április 24-én. MTI/Illyés Tibor

További tartalmak