Musorujsag
Élő Eredmények

Idegenben nyert, a döntő küszöbén a Budaörs az Európa-kupában

Idegenben nyert, a döntő küszöbén a Budaörs az Európa-kupában

MTI
A Budaörs női asztalitenisz-csapata 3-1-re nyert pénteken a portugál Mirandela otthonában az Európa-kupa elődöntőjének első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

Az első mérkőzésen Póta Georgina a zentai születésű Erdélyi Annamáriával vette fel a küzdelmet, s ha nehezen is, de döntő játszmában legyőzte a védekező stílusú riválist. A folytatásban a világranglistán 90. Madarász Dóra az őt 14 hellyel követő szingapúri Csou Csing-jivel nézett farkasszemet, és ugyancsak öt szettre kényszerült. Az első játszmát gyakorlatilag odaajándékozta az ázsiai játékosnak, utána azonban átvette az irányítást, és úgy tűnt, négy szettben lezárja a meccset. A negyedik felvonásban már 6-2-re vezetett, amikor kissé elvesztette a koncentrációt, így Csou egyenlíteni tudott, de a hat nyert pontig tartó döntő szett már ismét Madarászé volt.

A következő párban a rutin és a fiatalság csapott össze egymással: utóbbi diadalmaskodott a 48 éves Fazekas Mária és a 2004-es születésű Ines Matos mérkőzésén. A 19 esztendős portugál játékos magabiztosan, szettveszteség nélkül hozta a találkozót, így Madarászra várt a feladat, hogy bebiztosítsa a vendégsikert, ő pedig nem is okozott csalódást. Erdélyi ellen rendkívül agresszíven játszott, 3-1-es győzelme egyben azt is jelentette, hogy a magyar bajnok kedvező helyzetből várhatja a visszavágót.

Az előző Ek-szezonban ezüstérmes Budaörs megszakítás nélkül 21. alkalommal szerepel az európai porondon.

A Mirandela elleni párharc visszavágójának a sűrű versenynaptár miatt egyelőre még nem jelölték ki az időpontját.

Eredmény, elődöntő, 1. mérkőzés:
Clube Tenis de Mesa de Mirandela (portugál) – SH-ITB Budaörsi SC 1-3

Erdélyi Annamária-Póta Georgina 2-3 (-9, 13, 4, -6, 1-6)
Csou Csing-ji – Madarász Dóra 2-3 (4, -5, -5, 9, 1-6)
Ines Matos-Fazekas Mária 3-0 (6, 7, 9)
Erdélyi-Madarász 1-3 (-7, -8, 4, -8)

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak