Musorujsag
Élő Eredmények

Póta ismét kétszettes hátrányból fordított és negyeddöntős, a férfi páros kiesett Csehországban

Póta ismét kétszettes hátrányból fordított és negyeddöntős, a férfi páros kiesett Csehországban

MTI
Póta Georgina kétszettes hátrányból fordítva legyőzte indiai ellenfelét, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé egyesben az asztaliteniszezők Feeder-besorolású WTT-versenyén, a csehországi Havirovban. A Szudi Ádám, Lakatos Tamás duó azonban kiesett a negyeddöntőben.

A kétszeres Európa-bajnok, 39 éves magyar játékos 70. a legfrissebb világranglistán, keddi első riválisa, Yashaswini Ghorpade pedig a 99. Ezzel együtt az ázsiai asztaliteniszező kezdte jobban a meccset, viszonylag simán megnyerte az első két játszmát, Póta pedig – akárcsak egy nappal korábban, a második fordulóban – ekkor „érkezett meg” a mérkőzésbe. A harmadik és negyedik szett nagy csatát hozott, a magyar játékos meccslabdát hárított, egyenlített, majd lélektani előnyét kihasználva besöpörte a döntő játszmát.

Póta hétfőn, a második körben hasonló forgatókönyvet követve győzte le francia ellenfelét.

Az újabb nagy fordítás után, a 18.15 órakor kezdődő negyeddöntőben az első helyen kiemelt dél-koreai Szu Hjovon vagy honfitársa, Csoj Hjodzsu vár rá.

A Szudi Ádám, Lakatos Tamás alkotta magyar kettős kedden az első helyen kiemelt Lam Sziu Hang, Ho Kvan Kit hongkongi párossal találkozott, s bár az első szettet bravúrral megnyerte, végül sima vereséget szenvedett.

A viadalon így már csak Póta Georgina van versenyben magyar részről, ő később az indiai Yashaswini Ghorpadével találkozik az egyes nyolcaddöntőjében.

Eredmények (a viadal honlapja alapján):
női egyes, nyolcaddöntő:
Póta Georgina-Yashaswini Ghorpade (indiai) 3:2 (-5, -8, 10, 10, 6)

férfi páros, negyeddöntő:
Lam Sziu Hang, Ho Kvan Kit (hongkongi, 1.)-Szudi Ádám, Lakatos Tamás 3:1 (-7, 6, 5, 7)

később:
női egyes, negyeddöntő (Póta) 18.15

Borítókép: MTI/Szigetváry Zsolt

További tartalmak