Musorujsag
Élő Eredmények

Lakatos javított, Szudi kikapott a második fordulóban az olimpiai selejtezőn

Lakatos javított, Szudi kikapott a második fordulóban az olimpiai selejtezőn

MTI
Lakatos Tamás megnyerte második mérkőzését, Szudi Ádám viszont kikapott az asztaliteniszezők egyéni olimpiai selejtezőjén, Szarajevóban.

Lakatos vereséggel kezdte a csoportkört, de az utolsó helyen rangsorolt lett Arturs Reinholds ellen sikerült javítania, és öt szettben nyernie. Szudi délelőtt győzött, a negyedik helyen kiemelt, kínai származású szlovák Yang Wanggal azonban nem bírt. A negyedik játszmát ugyan elcsente esélyesebb riválisától, de összességében nem volt esélye.

Az első nap után így mindkét magyar egy-egy sikerrel és vereséggel áll a négyes csoportjában.

A nőknél Madarász Dóra nagyon könnyed győzelemmel mutatkozott be a moldovai Camelia Maranco ellen. Ő és Póta Georgina is csütörtökön folytatja szereplését.

A bosnyák fővárosban 79 játékos – 36 nő és 43 férfi – állt asztalhoz.

A tornán 5-5 párizsi kvóta talál gazdára. A csoportkör után mindkét nemnél 24-en – a csoportok első két-két helyezettjei – kerülnek az első kieséses táblára, innen a két döntős jut indulási joghoz. A második táblán már csak 22-22 játékos küzd, közülük 3-3 asztaliteniszező szerez kvótát, a két döntős és a bronzmérkőzés győztese. A hatodik kontinentális kvótát a június 11-én nyilvánosságra kerülő világranglista legjobbja kapja.

A magyaroknak csapatban nem sikerült kvótához jutniuk, az Ecseki Nándor, Madarász vegyes páros viszont ott lesz Párizsban. Egyesben a szarajevói verseny mellett még a június 18-i ranglista kínál esélyt az indulási jog kiharcolására.

csoportmérkőzések:
nők:
L csoport:
Madarász Dóra-Camelia Maranco (moldovai) 4:0 (7, 3, 4, 10)

korábban:
E csoport:
Póta Georgina-Jekaterini Tolju (görög) 4:1 (-10, 9, 5, 8, 8)

férfiak:
C csoport:
Lakatos Tamás-Arturs Reinholds (lett) 4:1 (9, 6, 10, -9, 7)
korábban:
Daniel Habesohn (osztrák)-Lakatos 4:0 (5, 9, 8, 5)

D csoport:
Yang Wang (szlovák)-Szudi Ádám 4:1 (2, 6, 8, -4, 3)
korábban:
Szudi-Nikola Mihailovic (bosnyák) 4:0 (6, 5, 5, 2)

Borítókép: München, 2022. augusztus 15. Lakatos Tamás játszik a szerb Dimitrije Levajac ellen az asztalitenisz-verseny selejtezőjében a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak