Musorujsag
Élő Eredmények

Szudi és Póta nyert, Lakatos kikapott az asztalitenisz olimpiai selejtező nyitó körében

Szudi és Póta nyert, Lakatos kikapott az asztalitenisz olimpiai selejtező nyitó körében

MTI
Szudi Ádám és Póta Georgina nyert, Lakatos Tamás viszont kikapott a csoportszakasz szerdai első fordulójában az asztaliteniszezők egyéni olimpiai selejtezőjén, Szarajevóban.

Szudi 23. a kiemelési rangsorban, első ellenfele, a hazai színeket képviselő Nikola Mihailovic pedig holtversenyben az utolsó, így nem okozott meglepetést, hogy a magyar játékos simán, négy szettben diadalmaskodott.

Lakatosra (26.) jóval nehezebb rivális várt a harmadikként rangsorolt osztrák Daniel Habesohn személyében, és ezen a meccsen sem borult a papírforma.

Az ötödik helyen kiemelt Póta egy hármas csoportba került, első ellenfele pedig a görög Jekaterini Tolju volt. Az első szettet elvesztette Póta, de aztán a folytatásban már ő irányított. A második mérkőzését majd csütörtökön vívja.

A bosnyák fővárosban összesen 79 játékos áll asztalhoz, 36 nő és 43 férfi. A tornán 5-5 párizsi kvóta talál gazdára. A csoportkör után mindkét nemnél 24-en kerülnek az első kieséses táblára, innen a két döntős jut indulási joghoz. A második táblán már csak 22-22 játékos küzd, közülük 3-3 asztaliteniszező szerez kvótát, a két döntős és a bronzmérkőzés győztese. A hatodik kontinentális kvótát a június 11-én nyilvánosságra kerülő világranglista legjobbja kapja.

A magyaroknak csapatban nem sikerült kvótához jutniuk, az Ecseki Nándor, Madarász vegyes páros viszont ott lesz Párizsban. Egyesben a szarajevói verseny mellett még a június 18-i ranglista kínál esélyt az indulási jog kiharcolására.


Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján)
csoportmérkőzések
férfiak
C csoport
Daniel Habesohn (osztrák)-Lakatos Tamás 4:0 (5, 9, 8, 5)

D csoport
Szudi Ádám-Nikola Mihailovic (bosnyák) 4:0 (6, 5, 5, 2)

nők
E csoport
Póta Georgina-Jekaterini Tolju (görög) 4:1 (-10, 9, 5, 8, 8)

 

Borítókép: Szudi Ádám j (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak