Musorujsag
Élő Eredmények
×

A Dobópápa szavai adnak erőt Pars Krisztiánnak a folytatáshoz

A Dobópápa szavai adnak erőt Pars Krisztiánnak a folytatáshoz

M4 Sport
Makacs térdsérülése miatt korántsem problémamentes a visszatérésre váró Pars Krisztián kalapácsvető felkészülése.

Újra atléta társaival együtt edzhet Pars Krisztián. Az olimpiai bajnok kalapácsvető másfél éves eltiltása hétvégén telt le, így már gőzerővel készülhet a dohai világbajnokságra. Pontosabban csak készülne teljes erőbedobással, ugyanis az M4 Sportnak elmondta, továbbra is sérülés nehezíti munkáját.

„Edzek és készülök, de februárban volt egy térdműtétem, aminek rendbe kellett volna hoznia a sérülésemet, azt, ami akadályozta az edzésmunkámat, sajnos azonban nem tudtuk megoldani a problémát azzal a műtéttel, így újabb beavatkozás vár rám. Próbáljuk könnyíteni a dolgomat, de nagyon nem egyszerű” – árulta el az injekciós kezeléseken átesett atléta.

Pars hozzátette, a július végi országos bajnokságon és – amennyiben kijut – az októberi világbajnokságon való indulását nem befolyásolja a helyzete, az eredményességét annál inkább. „Pontosabban a gyorsaságom befolyásolja a sérülés, amivel szoktam hozni az eredményeket. Ha minden klappol, akkor szerintem meglehet az ob-n a 76 méter, azzal a vb-szint is megvan.”

Saját bevallása szerint nagyon visszafogta az, hogy az utóbbi évben nem edzhetett a társaival és edzővel, csak egyedül. „Kicsit jobban kell az embernek magát motiválni és nagyobb célokat kell kitűzni, annak érdekében, hogy ezt meg tudja tenni. Nekem meg volt határozva, hogy hétfő, szerda, péntek nyolc és tíz óra között jöhettem ki dobálni a pályára, kedden és csütörtökön kettő és négy között erősíthettem. Ez két hónapja változott meg, azóta edzhetek a többiekkel és az edzőmmel. Csak sajnos van ez a makacs térdsérülésem, ami miatt kicsit feszültebb a hangulat.”

A 37 éves sportoló hozzátette, bízik rutinjában és abban, amit egykori edzőjétől, a tíz éve elhunyt Dobópápától, Németh Páltól tanult: „Igenis ott kell maradni a pályán, meg kell tenni azért mindent, hogy ez sikerüljön, mondta Pali bácsi. Úgy érzem, ő ad nekem erőt, hogy végig tudjak menni ezen az úton, az októberi műtétig ezt meg tudjam csinálni és a világbajnokságra ki tudjak jutni”.

A vb-re ősszel kerül sor Dohában, a kalapácsvetők versenyét október 2-án rendezik, rá egy hétre pedig már újabb műtéti beavatkozást terveznek kezelőorvosával, hogy aztán az olimpiai felkészülés minél jobb legyen.

„Egy ilyen műtétből a felépülés legalább három hónap” – indokolta a vb után közeli időpontot a kétszeres Európa-bajnok és kétszeres vb-ezüstérmes Pars Krisztián.

További tartalmak