Musorujsag
Élő Eredmények

Madarász Viktória 39. lett a vb-n 20 km-es gyaloglásban

Madarász Viktória 39. lett a vb-n 20 km-es gyaloglásban

MTI
Madarász Viktória a 39. helyen végzett 20 kilométeres gyaloglásban hétfő hajnalban a dohai atlétikai világbajnokságon.

A tengerparti Cornich sétányon ugyanolyan körülmények várták a 45 fős mezőnyt, mint az előző napokon a női maraton és az 50 kilométeres gyaloglás esetében: 30 fok és magas páratartalom.

A két évvel ezelőtti vb-n 12. Madarász már a rajt után a mezőny végén helyezkedett, jelentősen leszakadva az élbolytól. Öt kilométernél a 44. helyen haladt, ezen tudott javítani, 10 kilométernél a 37., 15-nél pedig a 38. helyen gyalogolt, és végül a 39. helyen ért célba.

„Életem legrosszabb és legnehezebb versenyén vagyok túl” – nyilatkozott Madarász Viktória, aki láthatólag teljesen elkészült az erejével.

Hozzátette, edzőjével, azt beszélték meg, hogy kezdjen inkább lassabban, és „10 kilométerig lőjük be a tempót.”

„Utána azonban elfogyott az erőm, s csak arra figyeltem, hogy célba érjek – nyilatkozott. – Próbáltunk felkészülni ezekre a körülményekre, szaunázással, párásítóval, szobabiciklizéssel, de ezt az időt nem lehetett szimulálni. Ennek tükrében a fő célom az volt, hogy végigmenjek, mivel tavaly az egész évem sérüléssel telt.”

Az élen négyfős kínai különítmény diktálta a tempót az első méterektől fogva, velük csak a brazil Erica Rocha De Sena tudta tartani a lépést. Az ázsiai ország versenyzői számítanak a szám legjobbjainak, az eddigi vb-ken 11 érmet, köztük négy aranyat gyűjtöttek.

Ezúttal teljesen kisajátították a dobogót, amire még nem volt példa világbajnokságon. Sőt, az első négy hely is az övék lett volna, de a hajrában Csiaju Jangot kizárták.

A győzelmet a szülés után visszatérő Liu Hong szerezte meg, aki negyedik vb-elsőségét gyűjtötte be.

Női 20 km gyaloglás, világbajnok:

Hong Liu (Kína) 1:32:53 ó
2. Sencsie Csie-jang (Kína) 1:33:10
3. Liu-csing Jang (Kína) 1:33:17
…39. Madarász Viktória 1:47:38

További tartalmak