Japán vb-arany 20 kilométeres gyaloglásban

Az 50 kilométer után a férfiak 20 kilométeres gyaloglásában is japán győzelem született a Dohában zajló atlétikai világbajnokságon.

Jamanisi Tosikazu a dohai világbajnokság férfi 20 kilométeres gyaloglás versenyében 2019. október 5-én (Fotó: EPA/Noushad Thekkayil)A pénteki program zárására szombat hajnalban került sor, mivel a férfi 20 kilométeres gyaloglás 46 fős mezőnye 23.30-kor indult útjára a tengerparti Corniche sétányon, a már ismert körülmények között, azaz 30 fok körüli melegben és magas páratartalom mellett.

A szám idei világranglistáját a japánok uralták, közülük a legjobb idővel rendelkező Jamanisi Tosikazu féltávnál döntött úgy, hogy lerázza vetélytársait. A svéd Perseus Karlström próbált a nyomába eredni, de a japán atléta folyamatosan növelte előnyét, két kilométerrel a cél előtt már csaknem fél perccel vezetett.

A hajrában Karlströmöt az orosz – semlegesként induló – Vaszilij Mizinov megelőzte, Jamanisi pedig biztosan nyert. Így az 50 km után újabb gyalogló számban született japán siker.

férfi 20 km gyaloglás, világbajnok:
Jamanisi Tosikazu (Japán) 1:26:34 ó
2. Vaszilij Mizinov (semlegesként) 1:26:49
3. Perseus Karlström (Svédország) 1:27:00