Musorujsag
Élő Eredmények

Baji Balázs: Most az is győzelem, ha le tudom futni a 60 gátat az ob-n

m4sport.hu
Kapóra jött a nancsingi fedettpályás világbajnokság elhalasztása a visszatérésén dolgozó Baji Balázsnak, aki számára most az is győzelemmel érne fel, ha indulhatna 60 gáton a februári országos bajnokságon.

A vb-bronzérmes gátfutó tavaly év elején sérült meg, ami után térdét és combját is műteni kellett, a hosszú kihagyás és rehabilitáció után azonban már javában a versenyekre készül.

„Egyre jobban vagyok. Most már gyakorlatilag a versenyzésre próbálunk felkészülni. Még nem mondanám 100%-osnak az állapotom, de már közel vagyok hozzá” – fogalmazott az M4 Sporthíradójában Baji.

Hozzátette, sokáig a vártnál gyorsabban javult a sérült térde, ám egy csonthártyagyulladás visszavetette a felépülést, de már ismét teljes értékű munkát végez, és arra készül, hogy rajthoz tudjon állni a februári országos bajnokságon.

„Ez még mindig nem teljesen biztos. A következő napokban fog kiderülni, hogy olyan állapotba kerülök-e a február 23-i ob-ra, hogy valóban rajthoz állhassak” – mondta.

Mivel a korábbi csonthártyagyulladás miatt nem terhelhette a lábát, veszített sebességéből és erőnlétéből, a következő pár hétben ennek visszaszerzésén dolgozik.

„Nagyon bizakodó vagyok, de nyilván nem tervezem megváltani a világot, és a régi önmagamhoz mérten versenyezni. Nekem már az is nagy előrelépés lesz, hogy versenykörülmények között teljesíthetek. Ha le tudok futni egy 60 gátat az ob-n, az már nekem egy óriási győzelem lesz” – fogalmazott.

Baji elismerte, neki személy szerint kapóra jött, hogy a koronavírus miatt 2021-re halasztották a fedettpályás vb-t, hiszen a jövő évi versenyre már teljesen formába lendülhet, de addig is az olimpiai kvóta megszerzésének reményében készül szabadtéri szezonra.

„Ez nagyon-nagyon kemény – reagált, mikor a 110 méteres gátfutás olimpiai szintidejéről (13.32) kérdezték. – Még csúcsformában sem futottam sokszor ezen belül. De nemcsak ez az egy útja van a kijutásnak, a világranglistán keresztül is ki lehet kerülni. Természetesen az a célunk, hogy megfussam a szintet, de ha nem sikerül, egy stabil, jó formával akkor is ki lehet jutni az olimpiára.”

További tartalmak