Musorujsag
Élő Eredmények

Baji Balázs visszatért, egy év után versenyzett újra

m4sport.hu/MTI
Egy héttel előrehozta hivatalos visszatérését Baji Balázs, aki kicsit több mint egy évvel súlyos térdsérülése után szombaton ismét rajthoz állt egy versenyen.

A vb-bronzérmes gátfutó eredetileg a jövő hétvégi országos bajnokságon tért volna vissza, ám az utóbbi hetekben olyan jól alakult a formája, hogy végül szombaton elindult a BOK-csarnokban rendezett nyílt fedettpályás versenyen, ahol 7.91-gyel nyerte a 60 méteres gátfutást.

A Honvéd 30 éves atlétája ezt megelőzően tavaly február 6-án állt rajthoz, a toruni nemzetközi versenyen 7.73-mal teljesítette a 60 métert, ám három nappal később edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett, ami után combját és térdét is műteni kellett, később pedig csonthártyagyulladás hátráltatta felépülését.

„Elégedett vagyok, végre visszajöttek a régi versenyzői érzések, ez már nagyon hiányzott nekem” – mondta a Honvéd közösségi oldalán.

„Az időmmel sincs gondom, lehetett volna jobb is, rosszabb is, de most egyáltalán nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy egy év kihagyás után ismét pályán vagyok, és elmondhatom magamról: visszatértem!” – tette hozzá.

A jövő hétvégén a fedettpályás ob-n induló Baji korábban közölte, célja a fedettpályás idény után a 13.32 másodperces olimpiai szint teljesítése 110 méter gáton.

A budapesti verseny első napján a fedettpályán 2018-ban világbajnok Márton Anita 18,70 méterrel nyerte a női súlylökést.

További tartalmak