Musorujsag
Élő Eredmények

Az olimpia miatt halaszthatják a jövő évi atlétikai vb-t

m4sport.hu/M1
A tokiói olimpia új időpontjának megtalálása több sporteseményt, közte az atlétikai vb-t is érintheti 2021-ben.

A világbajnokságot augusztus 6. és 15. között rendeznék Oregonban, ám egybeeshet a már jövőre elhalasztott ötkarikás játékokkal, így elképzelhető, hogy a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) is kénytelen lesz eltolni a seregszemlét.

„A Nemzetközi Atlétikai Szövetség jelezte ugyan, hogy készek áttenni az oregoni vb időpontját, de hivatalos alternatíva – 2021-ben egy másik időpont, esetleg 2022-ben – nincs – nyilatkozta az M1-nek Gyulai Márton, az európai szövetség tanácsának tagja. – Ez egy hihetetlenül összetett dolog, mert bármennyire furcsa, a nemzetközi szövetségnek nemcsak a saját versenystruktúrájára, hanem az összes kontinensére is kell figyelni.”

Sebastian Coe, a Nemzetköz Atlétikai Szövetség elnöke is azt hangsúlyozta, hogy az új versenyek időpontjánál tekintettel kell lenniük a nemzeti szövetségek érdekére is.

„Egyértelműnek, alaposnak és tiszteletteljesnek kell lennünk. Az atlétikai vb időpontjával kapcsolatban rugalmasnak kell lennünk, de csak addig, amíg az nem húzza keresztül egyik nemzeti szövetség terveit sem. Biztos vagyok benne, hogy meg fogjuk oldani a problémát, mert ez az, amit mindig csinálunk a sportban: problémákat oldunk meg” – nyilatkozta a kétszeres olimpiai bajnok egykori középtávfutó.

A koronavírus-járvány az idei Európa-bajnokság megrendezését is befolyásolhatja, az európai szövetség május elején dönthet arról, hogy megtartják-e az augusztus végére tervezett, párizsi versenyt, de a nem olimpiai sportágak világversenye, az eredeti tervek szerint ugyancsak 2021 nyarán rendezett Világjátékok is új időpontot kaphat.

További tartalmak