Vb-3. kalapácsvetőnknek még jól is jöhet az olimpia halasztása

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence éve ígéretesen indult, ám a tokiói olimpia halasztása akár még kedvezhet is a számára.

Az M4 Sportnak adott interjújában a 22 éves atléta azzal kezdte, hogy újra edzhetnek, mert Szombathelyen a Dobó SE egyesületének saját pályája van. Ám hangsúlyozta, a koronavírus-járvány miatt a biztonság érdekében be kell tartaniuk a szabályokat. Szigorú körülmények között, szűk keretben zajlanak a tréningek, otthonukból csak edzés miatt lépnek ki, és nem érintkeznek senkivel. Töretlen lendülettel készülnek, még ha fogalmuk sincs, mikor versenyezhetnek.

A formája biztatóan indult, a korábbi években márciusra soha nem jutott még 76 méterig, a mostani leállás előtt azonban kétszer is. Az olimpia halasztását megérti, és ez akár némi pozitívumot is hozhat számára. „A korom miatt az idő tényleg velem van, mert jövőre még jobb teljesítményt érhetek el” – mondta a tapasztaltabb riválisokra utalva Halász, aki az esélyeit így sem szeretné latolgatni, igaz, a reményei már idén augusztusra is sokat ígértek.

Ami a megtört versenynaptárat illeti, az augusztusi Eb-t még nem halasztották el, ahogy a Gyulai Memorialt sem, amely a kalapácsvetők nemzetközi sorozatának a része, de a bizonytalanság miatt korai még ezekkel tervezni.

„Annyit edzünk, amennyit még sose edzettünk áprilisi időszakban. Az alapedzéshez hozzácsaptunk még egy lapáttal” – aminek a nehézségét fokozza, hogy a biztonság fenntartása miatt masszőrhöz sem járhatnak. Az apróbb sérülésekkel egyelőre maga is elbánt. „Nem tettünk le a nagy dobásról idén” – amihez hozzáfűzte,  ebben az évben már abban is előre tudott lépni, hogy éles helyzetben, versenyen, és nem edzésen nyújtja a legjobbját.

 

A teljes beszélgetést a videóra kattintva hallgathatja meg: