Krizsán Xénia 120% helyett csak 95-ön pörög, de fájdalom nélkül edz

Túl van sérülésein, és nagyon örül, hogy a bizonytalan helyzetben is edzhet Krizsán Xénia, Európa-bajnoki negyedik helyezett többpróbázó.

London, 2017. augusztus 6.
Krizsán Xénia a női hétpróba 200 méter síkfutás versenyszáma után a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságon a London Stadionban 2017. augusztus 5-én. A viadalt augusztus 4. és 13. között rendezik a brit fővárosban. (MTI/AP/David J. Phillip)A 27 éves, tokiói kvótával rendelkező atléta az M1-nek azt mondta, a napja fénypontja, amikor felöltözhet, és elmehet edzésre a szükséges óvintézkedések betartásával a most is nyitva tartó Lantos Mihály Sportközpontba.

„Mivel nem tudjuk, mire készülünk, ezért kicsit visszább vettünk az edzésekből, és 120 százalék helyett csak olyan kilencvenötön pörgünk” – adott betekintést a mindennapokba az MTK sportolója. Krizsán elmondta, a technikai számokban igyekeznek az apróbb hibákat kijavítani, ő jelenleg a távolugrásán és a gerelyhajításán dolgozik az erő- és gyorsaságfejlesztő feladatok mellett.

„Nagyjából kilencven százalékos állapotban vagyok, de minden edzésmunkát el tudok végezni” – utalt a sportoló arra, hogy a tavalyi dohai világbajnokságtól combhajlítóizom-sérülés miatt kellett visszalépnie, míg az idei kínai fedettpályás vb-től – amely a járvány miatt végül elmaradt – ülőgumó-fájdalom miatt maradt volna távol.

Krizsán kiemelte, az idei versenyekkel kapcsolatban borúlátó, de bízik abban, hogy nyár végén vagy ősszel legalább hazai megméretéseket rendeznek majd. „Addig is koncentrálunk a jövő évi olimpiára” – tette hozzá.