Élő közvetítés, 17.00: a világ legjobb rúdugróinak összecsapása saját kertjükből

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség szervezésében egy különleges rúdugró verseny keretében méri össze tudását a sportág három kiválósága, Mondo Duplantis, Sam Kendricks és Renaud Lavillenie. Az élő közvetítés cikkünkben is követhető lesz 17 órától.

 

Mint a legtöbb sportág, az atlétika is kényszerpihenőre tért, így a tradicionális versenyek helyett egy különleges összecsapás színesíti majd a vasárnap esténket. A három rúdugró saját kertjének kényelmében és biztonságában, videós összeköttetés segítségével dönti majd el, melyikük tartja magát a legjobb formában a közösségi távolságtartás idején.A mindössze 20 éves, svéd Armand Duplantis az jelenlegi világrekord (6,18m) birtokosa, februárban hat év után döntötte meg a világcsúcsot, 6,17 méteres ugrását egy héttel később egy újabb centiméterrel toldotta meg.

Pont attól a francia Renaud Lavillenie-tól vette el a címet, aki most is az ellenfele lesz. A 33 éves francia Londonban olimpiai bajnok lett, négy évvel később, Rióban pedig ezüstérmes.

A trió harmadik tagja a Rióban bronzérmes, 2017-ben és 2019-ben is világbajnok Sam Kendricks, az Egyesült Államok csúcstartója.