Musorujsag
Élő Eredmények

Újabb világsztárok jelezték részvételüket a Gyulai Memorialon

Újabb világsztárok jelezték részvételüket a Gyulai Memorialon

MTI
A kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok, aktuális világranglista-vezető amerikai Christian Taylor is jelezte részvételét a székesfehérvári versenyen.

Újabb világsztárok indulását jelentették be a jövő szerdai Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj szervezői.

A verseny keddi hírlevele szerint a székesfehérvári viadalon férfi hármasugrásban várhatóan újra Magyarországon versenyez a kétszeres olimpiai bajnok, négyszeres világbajnok, aktuális világranglista-vezető amerikai Christian Taylor, aki magáénak tudhatja minden idők második legjobb eredményét (18,21 m).

Négyszer volt első a Gyulai István Memorialon és tartja a versenycsúcsot (17,68 m – 2019). Méltó kihívója lesz a mostani világranglistán harmadik portugál Pedro Pablo Pichardo (18,08 m), minden idők ötödik legjobbja, kétszeres világbajnoki ezüstérmes.

A remek formában lévő, Kozák Lucának (egyéni legjobbja: 12.86 mp) 100 m gáton ellenfelei között lesz többek között a 2017-es Gyémánt Liga-döntő második helyezettje, a kétszeres fedettpályás amerikai bajnok Sharika Nelvis (12.34 mp), a fedettpályás Európa-bajnok holland Nadine Visser (12.62 mp) és a berlini szabadtéri Eb-n aranyérmes fehérorosz Elvira Herman (12.64 mp).

Női 400 m gáton szintén visszajelezte indulási szándékát a berlini Európa-bajnok, a svájci Lea Sprunger (54.06 mp), valamint a londoni olimpia bronzérmese (4×400 m), az ukrán Anna Rizsikova (54.35 mp).

Női távolugrásban a legnagyobb név a dohai világbajnokságon ezüstérmes ukrán Marina Bek-Romancsuk (6,93 m), de indul a vb-bronzérmes fehérorosz Nasztasszja Mironcsik-Ivanova (7,08 m) is.

Kuriózumnak ígérkezik a férfi 600 méter, ahol rajthoz áll a tavalyi dohai világbajnokságon 800 méteren aranyérmes amerikai Donovan Brazier, aki július végén 1:43.84 percet futott 800-on, ami a világ idei legjobbja.

A Gyulai Memorialt zárt kapuk mögött rendezik, a sportág szerelmesei viszont az M4 Sporton és az m4sport.hu-n is élőben nézhetik meg a világ legjobb atlétáinak versengését.

További tartalmak