Musorujsag
Élő Eredmények

Kozák Luca immár reálisnak tartja, hogy olimpiai döntőt fusson

M4 Sport
Bár koronavírus-tesztje negatív lett, azt tartotta a legfelelősségteljesebb döntésnek, ha lemondja a Szuper Liga-döntőn való szereplését a 100 gát országos csúcstartója, Kozák Luca, aki idei teljesítményére alapozva immár reálisnak tartja, hogy olimpiai vagy világbajnoki döntőt fusson.

A 24 éves atléta az M4 Sporthíradójában elárulta, sajnálja, hogy így alakult, ám mivel egész héten rossz volt a közérzete, nem tudott volna olyan teljesítményt nyújtani a hétvégén, mint amilyet szeretett volna. Hozzátette, további két versenyre készült, de mindkettőtől visszalépett.

Most két pihenő vár rá, aztán jöhet az alapozás. Olyan hónapok után, amire lehet is alapozni. A Gyulai Memorialon 12.71-el állított fel új országos csúcsot.

Kozák Luca 12.71-es idejével országos csúcsot futott a Gyulai Memorialon (fotó: MTI/Vasvári Tamás)

„Ebben a szezonban nem tudtunk tervezni, így két-három főversenyt jelöltünk ki, amik biztosnak tűntek – nevezte meg a Gyulai mellett a korábbi országos bajnokságot és a turkui viadalt. – Igazából mind a három versenyen nagyon jót futottam, sikerült a formaidőzítés.” Amit nagyban segített, hogy nem kellett leállnia az edzésekkel a pandémia alatt sem.

Azt már a fehérvári futása után is jelezte, hogy 12,8-on belül érezte magát, de „a 71 még mindig egy kicsit hihetetlen”.

Magasra tette a lécet, épp emiatt jövőre is szeretné bizonyítani, hogy ez az eredmény nem csak úgy kiszaladt. Tisztában van a lépcsőfokokkal, vagyis, hogy az újabb javítás előtt még stabilizálnia kell ezt az időt, hogy mindig tudja hozni. Viszont „ezzel már lehet nagyot álmodni, reálisnak gondolom, hogy jövőre az olimpián vagy két év múlva a vébén döntőt fussak” – vélekedett a távlati céljairól.

 

A beszélgetést a videóra kattintva tekintheti meg:

További tartalmak