Musorujsag
Élő Eredmények

Hét év után először győzték le Kipchogét

Hét év után először győzték le Kipchogét

MTI
Az etióp Shura Kitata nyerte a férfiak versenyét a vasárnapi London Marathonon, a világcsúcstartó kenyai Eliud Kipchoge így 2013 után maradt le ismét az első helyről a klasszikus távon.

A 24 éves hosszútávfutó a hideg és csapadékos időjárásban megrendezett viadal izgalmas hajrájában csupán egy másodperccel előzte meg a kenyai Vincent Kipchumbát, és néggyel a honfitársát, Sisay Lemmát, ezzel pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el.

A címvédő és négyszeres győztes kenyai Eliud Kipchoge 38 kilométer után már nem tudta tartani a lépést az élbollyal, és végül 1:08 perces lemaradással csak nyolcadik lett. A világcsúcstartó hét év után szenvedett ismét vereséget a klasszikus távon.

A világ második legjobb idejével rendelkező etióp Kenenisa Bekele vádlisérülés miatt nem indult.

A nőknél a világcsúcstartó kenyai Brigid Kosgei győzött, aki első alkalommal versenyzett a klasszikus távon azóta, hogy egy évvel ezelőtt Chicagóban 2:14:04 órás világcsúcsot futott.

A koronavírus-járvány miatt áprilistól elhalasztott versenyt ezúttal rendhagyó módon egy 19,8 kilométeres körpályán rendezték a St. James’s Park környékén.

Eredmények:
Férfiak:
1. Shura Kitata (etióp) 2:05:41 óra
2. Vincent Kipchumba (kenyai) 2:05:42
3. Sisay Lemma (etióp) 2:05:45
…8. Eliud Kipchoge (kenyai) 2:06:49

Nők:
1. Brigid Kosgei (kenyai) 2:18:58 ó
2. Sara Hall (amerikai) 2:22:01
3. Ruth Chepngetich (kenyai) 2:22:05

További tartalmak